Ubat batuk untuk bayi ?

Mom’s. Nak tanya bukan ke tak ada ubat batuk untuk bayi bawah 2 tahun. Anak i baru masuk 9 bulan. Dia batuk berkahak. Then pergi klinik. Doc bagi ubat batuk ni. Rasa was2 nak bagi ubat ni 😅 so mcm mana. Bagi je or tak payah

Ubat batuk untuk bayi ?
15 Balas

Baby bawah 2 tahun memang tak ada ubat sis.. Saya dulu kalau anak batuk selesema biasa saya bagi balm organic je. Lps tu bagi dia makan puree singo pear termasuk air nya.. Si go pear bagus untuk batuk selesema. Buat sup pun boleh if baby dh 6 bulan keatas. Lps tu saya bagi dia mandi mandian lemon.