Jaundice baby

Hi mom. Harini dah hari ke 14 baby saya kena kuning. Ada tips tak, nak turunkan kuning and tips nak kejut baby untuk minum susu. Geram lah sbb baby susah nk bangun minum susu bila dia dah tidur#pleasehelp #firstmom

9 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

petua saya, jangan makan halia, lada hitam sbb bahan yg panas dan akan susah kuning nak turun..lepas baby kuning dah takde, tak kisah makan hari² pon tak pe.. ibu kena banyakkan minum susu kambing, saya dulu wildan/rayyan sbb kurang hanyir dan berperisa..kerap kan susu.. nota penting : minta tolong sangat, jangan titiskan ape² dalam mulut bayi..anggur hitam ke ape ke.. please, jangan titiskan apa² dalam mulut bayi..ni petua saya.. maaf jika ada terkasar bahasa..😘

Baca lagi

nk kejukan bb jgn bedung..buke sume bju suar die..jns ank sy klu wt mcm tu terus bgn.kdg ambik tisu basah tu sy cuit2 kt tlapak kaki or tgn dia..ble rase sjuk je bgn la.sy xde tips just bg susu badan sejam skali n kjut..tp ank sy smpai sebulan pn msh ade lg kuning area dada.ambk darah xde ape pn.berak kencing sume bnyk.doc ckp xleh nk wt ape sbb sy n somi darah 0.tu pn dh 2 kali duk wad bawah lampu.kalau blh jgn bg bb mnum or mkn ape2 petua..selain susu ibu n fm

Baca lagi

anak saya selain kerap bg minum susu...saya bg mndi dgn faun durian belanda...blender n mandi dgn air tu...klu nk g check up jgn bedung baby tebal²...sbb akn buat panas terperangkap..kuning nih mcm demam..saya bawa anak check up xbedung hnya selimut if kawasan tu sejuk...

TapFluencer

Hi mommy. Anak bila kena jaundice lama memang menguji mental dan fizikal mommy. Kena buka bedung bayi dan kejutkan juga anak untuk bangun. Nak tak nak kena bagi susu setiap 2 jam sekali

sama la , baby sya dah lps 14hari masi kuning walaupun bacaan x tggi mna pun.. fully bf.. 20/04 ni kena ambik darah kat tangan pula 🥲 harap2 semuanya normal..

4mo ago

aamiin yra , in shaa allah. terima kasih doa nya sis..

pegi sengsey mandikan air teh.. dgn anak saya mujarab alhamdulillah ckp je ngan sengsey anak kuning nti dia bg campuran herbs yg dia campur dpn mata kita

masa baby sy kena kuning , mma sy bagi minum air daun peria siss . rebus dlu pastu titiskan dlm mulut bby .

mas'e baby saya kuning saya dilarang makan makanan yang mengandung halus,dan tak boleh minum jamu

Bg minum susu s26 insyallah