Jaundice baby

Hi mom. Harini dah hari ke 14 baby saya kena kuning. Ada tips tak, nak turunkan kuning and tips nak kejut baby untuk minum susu. Geram lah sbb baby susah nk bangun minum susu bila dia dah tidur#pleasehelp #firstmom

9 Balas

petua saya, jangan makan halia, lada hitam sbb bahan yg panas dan akan susah kuning nak turun..lepas baby kuning dah takde, tak kisah makan hari² pon tak pe.. ibu kena banyakkan minum susu kambing, saya dulu wildan/rayyan sbb kurang hanyir dan berperisa..kerap kan susu.. nota penting : minta tolong sangat, jangan titiskan ape² dalam mulut bayi..anggur hitam ke ape ke.. please, jangan titiskan apa² dalam mulut bayi..ni petua saya.. maaf jika ada terkasar bahasa..😘