Mainan bayi

Hi mom. Bayi 2 bulan sesuai tak mainan ni ? Sbb ank ngis klau tkde org sblh dia. Ssh nk buat kja rmh .. Klau bg mainan ni agak dia blh fokus kt mainan ni tak .. #firstmom #firstbaby #bantusharing

Mainan bayi
23 Balas

maksu sya hadiahkan benda ni kat saya...anak 2bulan..sya baringkan dia ja...dia tendang² benda tu..dan suka tngok cermin atas kepala dia(effect tngok cermin,anak sya suka pandang muka dia klau nak selfie dan bagus bgi dia tngok muka dia utk dia tahu reaksi muka yg dia boleh buat).. usia 3bulan stengah..otot kki ank sya kuat sikit...skrg 4bulan lagi kuat..dh boleh imbang badan(sya dirikan anak dan pegang pinggang anak,pelan² turun tgn pegang paha..xdak sokongan belakang badan)...Alhamdulillah xpyh dh beli walker/jumper(org tua² suruh beli katanya ank nk berdiri aja,tapi 2benda ni xelok utk prkembangan otot kaki anak)... btw...lain anak,lain perkembangan dia....ni perkembangan anak sya,mmg ank sya excited main

anak saya 1bulan setengah dah bagi main benda ni. memang dia fokus dkt benda gantung tu and duk tendang2 bunyi bawah tu. masuk 2 bulan dah pandai pegang2 benda gantung tu. hihihi tendang pun makin kuat dah. kalau penat kdg dia tertido dkt situ tp saya alas dgn tilam la. boleh la nak beli, saya letak dia dkt situ senang nk bt kerja sikit. lama juga dia main kadang lali tido sendiri. tapi lain baby lain cara diorang.

anak saya umur 4 bulan baru dia minat nak main capai² and tendang² yg ada bunyi. masa baru lahir sampai 3 bulan memang nak berkepit dengan kita je lagi² klu baby fully breastfeed. lunch biasa saya masak sblm husband keluar gi keje ataupun order grab. petang lepas husband balik kerja baru boleh mandi and masak. skrg baby dah 8 bulan, baru dia ok nak tinggal lama sikit utk mandi, makan, masak.

saya pun belikan untuk anak saya 2bulan . boleh lah pagi pagi tu sblm mandi bg dia leka kjp sementara nk sediakan brg mandi baju dia siap sediakan susu semua . tp tulah benda ni rm20 je kan tau tau jelah kualiti dia cemana . anak saya tarik yg gantung2 tu pastu jatuh runtuh terkejut dia 😅 kesian pun ada kelakar pun ada 😂

anak sye ade benda nii. sekali dia tendang binatang music tu habeh tercabut 😂 ganas nauu anak aku nii. cuma anak sye suka dkt mainan gantung2 tu je. yg music tu die x suka. mybe sbb bising kot. kekdg sye suke tebalik kan dia. kepala kat binatang music tu. kekdg die tunjal la kple die bgi ade bunyi sikit.

mainan nu sya tak tahu pula. tp msa bby sya 2 bulan mmg simpn dlm stroller. nk bt kja kt dpur bwa skli dia dgn stroller. nk dduk ruang tmu pn sma. even jemur kain pn bwa dia skli dlm stroller. yg mainan ni umur 4 bulan bru sya bagi main. terujala dia tp bila 10 mnit mcm tu hbis hambur tcabut sna cne dia krjakn😂

11mo ago

yg ini samalah saya tgh buat sekarang . mandi pun letak dia dlm stroller sebab tkde org dh kt rumah . nak buang air besar mintak maaf awal2 kat dia takut bau 🤣 tp pastu salahkn dia sbb nangis duduk dlm katil sendiri

2 bulan tak boleh fokus lg. confirmed dia tak main. main pun sekejap 5-10 min tak sampai. anak sy pun 2 bulan, sy buat kerja time dia tidur. selalu paling cepat dia tidur 1 jam, dlm sejam tu sy mandi masuk baju dlm mesin, lipat kain. masak mmg jarang/ptg saja hb balik baru masak & makan. tgh hari beli.

12mo ago

hahahaha.. baca komen semua, tergelak saya . sbb ank sya pon sama 2 bulan.. . tdur sekejap bangun, pantang dgr bunyi.. nak makan pon kdg tak senang 🤣

sy bawak ja ank sy kalau dia tk tdo😂.. masuk dlm stroler dia😅.. biar dia dekat depan pintu dapur.. ambik yg tergantung kat mainan tu pasang dekan stroler dia.. sblil buat kerja smbil bebel cakap dngan ank.. asal kn dia dngar suara mak dia.. tp tk lama 20 minit dh bunyi😂😂

11mo ago

skrang ank 3 bulan 9 hari.. sya on tv buka cocomelon bg dia tngok🤣🤣.. sya cakap dgn dia (jngn nangis mummy nk mndi) lpz sudah mndi masuk bilik terus bunyi🤣🤣

ank sy yg dh 4bln lebih , dh tk berkenan dgn benda ni .. 🥲 tibe2 die kejung, nangis bagaikan kena dera kalau sy baring kn die kt sni .. pdhal.ms die 2bln lebih elok je die main2 tendng bnda ni .. pakai pon bru 4 5 kali je ..😅 dh pening nk simpan mana bnda ni .

Anak saya suka mainan tu..time dia 2 bulan seronok gak dia main time kita buat kerja. Tapi cepat penat la dia & alih perhatian😅 maybe time tu kecik lagi kan.. sekarang 8 bulan, Allahu jahanam mainan tu🤣🤣 dah tak rupa mainan dah😂