Opk test +-

Mohon tunjuk ajar akak2 senior 🙏 Mcm nii dah positive ke belum ya? Dekat apps baru tunjuk high. Nak tunggu apps tunjuk peak baru boleh BD ke?

Opk test +-
5 Balas

jangan tunggu peak. once dah dapat +ve, boleh terus BD, tiap hari atau selang sehari. sebabnya kita nak sperm tu masuk berenang2 sampai ke tiub Fallopia dulu and tunggu ovum dilepaskan, bukan ovum yg keluar dulu tunggu sperm. peak akan tunjuk bila kita dah dapat next -ve nanti atau bila terang T dah makin kurang.

8mo ago

dah jumpa hari peak harini hehe.. so esok probably ovulation, betul tak?

Dah +ve tu. Boleh dah bersama selangg sehari yee. Kalau direct hari2 bdn penat + sperm ambik masa 2 hari utkk matangg. Sperm yg dah masuk tu boleh bertahan dlm rahim sampai 5 harii

cari hari yg betul dan jgn lupa mkn mknn sihat, terutama suami utk dpt hasilkan sperm yg kuat

Dh boleh start bd 3days berturut atau selang sehari

boleh bd