Hubungan Suami isteri selepas ovulasi

Saya segan nak tanya sebenarnya. Betul ke, selepas tempoh ovulasi, suami isteri tak boleh BD? Sebab ada orang cakap, dia akan ganggu benih nak menempel di rahim. Betul ke? Moga senior² tunjuk ajar. #ttc1year3month

4 Balas

Tak betul. Sis Bersama je sampai you missed your period. Itu lah apa yang saya buat. Saya bd sampai 4 weeks pregnant baru sedar Saya pregnant. Alhamdulilah. Mashallah. Allah mentioned that uterus kita kuat. Yakin dgn rezeki allah Kalau dia nak bagi, dia bagi. Kalau Mmg bukan rezeki kita, sis tak bersama pun dia tak lekat.

blh bsama cuma jgn kerap lpas ovulasi & jgn ganas & blow in klu blh..

3y ago

masa hri ovulasi adakah boleh bersama ..mohon mmbantu

Hi sis pregnant ke masa ni?

Mitos. Boleh je bersama.