Test pertama positif, test kedua negetive

Mohon pencerahan, kenapa mcm tu? Adakah sy ni positif atau negatif? Sebab test air kencing pertama menunjukkan bahawa positif, bila test air kencing kedua menunjukkan negatif.. Sy tak faham

11 Balas

Cerita kawan sy sma mcm sis , first test positif .. selang 2hari ad spotting ... G klnik check doc ckp ngtif , nak make sure kan smla doc scan tp tiada tanda-tanda bhwa sdah berlakunya persenyawaan ... So doc sah kan , tak preg .. Bila di soal2 smla , kwan sy tu ada ambil perancang jnis suntikan , maybe ad kekeliruan hormon msa kwn sy test tu ..

Sy penah jd mcm tu..period delay 1bulan n try kli ptma positif selang 3 hari -ve dan test kli ktiga pun msih -ve..brape hari lps tu ttbe turun spot..igtkn period..ttbe bleeding + janin Rupanya da ggur..5weeks ..dr ckp knp mula2 +ve ttbe -ve tu sbb nya bby xberkembang..mati dlm perut..

5y ago

Yeke sis ...sy ada mcm tuu sis .....negatif dan positif .....btul kah mcm tuu??

Saya pun mcm tu. test pakai clearblue digital upt, positive 1-2. pakai strip and cassette the next day and day after, negative plak 😔. Pergi klinik, doktor suruh tunggu lagi seminggu. Nervous and sedih. berdoa yg positif n terbaik saja

Tp cuba laa sis check smla utk pengesahan smla , siapa tahu kalau mmg d takdirkan ad rezeki sis ... smga d permudahkan sgla urusan sis yer ☺️

Ishhh takut pla dengar..Sya punya first test positive p xtau plak kali ke 2..risau pla nk test balik.. kecewa pla rasanya nnti☹️

Better check 1st urine time bgn awal pagi tu.. blh beli clearblue test.nk lg yakin pg klinik 😬

Ye la.. chemical pregnancy namenya.. sy 5 week 3 day . Lpas bleeding.. cek upt negatif.

Klu awal2 test hormon hcg blm tinggi. Sebab tu kena guna fmu(first morning urine)

Cuba try balik 2-3 hari macam tu sis. Kencing pertama lepas bangun pagi

Cek semula nnt, amik air kencing pertama awal pagi