18week2day

mohon pencerahan.. baby ok kah..? sya risau tdi, msa checkup.. sya bezakn dgn checkup bulan lepas, bebeza

18week2day
11 Balas

Presentation,eggagement,position not applicable tu mgki n boleb diterima sb awak masih awal 18 mggu dan itu selalunya utuk nk dekat 3rd timerster penting la sbb nk dekat bersalin, fetal movement pulak sesetengah ubu dh rasa pergerakan awal 16 mggu ada sampai 21 mggu baru rasa baby gerak..itu xpe lg..tp yg fetal heart rate kene pandang serius sbb itu degupan jantung baby dan absent yg ditulis tu maknanya dh xada degupan..baby awal 12 mggu dh dpt detect degupan..lbh baik awak check balik..degupan xada maksudnya baby kurang selamat tau..klu itu salah awal bolh salah kan mereka kenapa record mcm tu klu degupan baby masih ada..ini peneragn sy sbagai bidan..klu salah harap dimaafkan

5y ago

tdi sya dh scan smula sis.. amin.. smua ok.. 139bpm bby...

kadang sy google. doc kdg2 explain bg kita sng faham...tp sy jenis nak tahu apa crl tu...apa itu apa ini. kalau doc ajar yg tu satu2 tahun depan baru sy balik kot hehe. tapi kalau doc dh kata ok xde apa insyaAllah okay2 je tu.

Dah alang2 jumpa Doktor tu..tnya semua ape y xphm..minta doktor explainkan semua..bg puas hati,baru keluar dari bilik doktor...kalau sy jnis xsuka simpan permasalahan dlm kepala...tnya Doktor siap2 klau xphm..baru tenang.

Sy tiap kali cek up dgn doc mst tanya, ok ke. Normal ke baby.. Sihat ke baby.. Sbb dia tulis apa semua tu kita xfaham kan.. Haa bila doc kata semua ok baru lega.. Hehe

Kalau macam ni kena tanya doctor setiap kali checkups tu kalau tak faham apa apa tanya je doctor. Tapi kalau doctor cakap semua ok normal. Means semua nya ok

Tanya doc lain kali sis..kita sini bkn doc .

Kenapa tak suruh doktor explain.

Kalau macam ni kena refer doc dear.

Ok kh tu..? tkde pape?

Sia x tnya doc?