TANDA APA? FLEK HAMIL ATAU APA??

Mohon bantu,,sya 11W tba2 mlm ne ada kluar drh mcm ne,,moms2 dlm ne bleh bntu share pengalamn tak,,darah mcm ne tnda Flek kehamilan atu apa ye?? Tpy sya xdh rsa sakit apa2,perut dn pinggang xrsa sakit,,cuma sya risau je #ingintahu

TANDA APA? FLEK HAMIL ATAU APA??
10 Balas

byk ke awk? berdasarkan pengalaman sy prnh jgk mcm ni. sy ade refer hospital, dye org ckp pendarahan ni ade 2 jnis. ade yg baik n ade yg buruk. yg baik nye, klau bleeding x byk (x lebih stgh or satu pad) mungkin sbb sel² bru nk menempel kt dlm. ade jgk jnis pendarahan yg nama nye "subchorionic bleeding". sy pun tk bleh nk explain detail sbb sy bkn pakar. 😅 n lg satu ade jgk yg bleeding sbb uri kt bwh. kne slalu tdo tinggikan punggung. In sha Allah uri akan naik sblom mgu 28. stkt ni tu je yg sy tahu sbb sy dh lalui sblom2 ni. alhamdulillah skrg sy dh msok mgu 25. In Sha Allah, byk kn berckp dgn bby n pujuk bby. Allah sebaik² perancang.

1y ago

Eyaa sis betul tu,,amiin 🤲🏻

hari tu waktu sy 27 week ada jugak keluar darah sikit...p hosptal kena tahan 3 hari 4 mlm...time tu raya cina tukqr dr 2 orng yg pantau...time kat hsptal dah mmg xdak dah...tapi depa ckp kencing pulak kotor...cek bukaan,scan uri semua lain2 ..kita dekat hsptal dr pantau...wlaupon xdak apa2...lepas tu..sy p jugak wlaupon darah keluar sikit sakit pingang...hari yg sama banyak kali ulang pergi kencing...

1y ago

amin harap2 baik ja

refer hospital sis.. jgn ambik mudah kalau da msuk 11w.sy aritu mcm nila. keluar coklat tiba2 drh fresh mcm ni.. terus g emergency tahan wad 3h 2m.. dr sahkan ancaman keguguran.. bila cek bwh guna speculum ada polip serviks dan cervical erosion atau hakisan dinding srviks. benda ni boleh berlaku pd sesiapa je..

1y ago

Ma ksih sis kongis pengalamanny 😊 hrp2 kta smua dlm keadaan yg baik2 je 🤲🏻

tanda kehamilan hanya utk 4@5w awak. normal pregnancy xde berlaku spotting atau bleeding. awak segera ke klinik atau hospital. semoga dipermudahkan urusan awak🌻

Kalau dah 11w x patut ada apa2 bleeding, ni darah fresh awk. P emergency ya. Semoga awk dan kandungan baik2 je.

ni bleeding sis. ancaman keguguran. terus ke emergency. jangan ke klinik

Kalau dah 11w x sepatutnya ade spotting/bleeding. Better pg hospital trus sis. Bahaya ni

1y ago

Baik sis,,hri ne sya prgi,,ma ksih 🥰

ni bleeding. boleh pegi emergency now.

Sama sis, sy pun ada mcm ni semalam

1y ago

Eya sis memng cm tu tetp risau,,jap lg bru nk gerk ke klinik,,nk g scan hrp2 smua ok

Terus ke PAC ye