makanan

hi mmy smua.nak tanya.sya bersalin secara normal.takde jahitan ataupun luka apa2 anak pertama ada jahitan.tapi luka tu.takde luka mmg semua ok je.macam mna boleh ke makan sotong.baru 22hari.nak tanya je☺

2 Balas

Kalau ikutkn pantang org tua2 sehingga 44hri xblh mkn selain ikn and ayam dan sesetengah menu.. ikut doc pulak mkn la selagi boleh mkn dan badan boleh tahn. Kalau sis mkn bdn ok je, mkn jela.. tp kalau sis rasa xblh ni kena pntg btol2, pantang la 44hri je x lama da nnti bedal je ap nk.. 😉

Boleh makan apape kecuali kalau sis gatal2. Cuba try n error. Kalau mkn then gatal, elakkan. Btw sis bersalin mggu ke berapa dan berapa kg baby? Bestnye takde jahitan

5y ago

tq.😊minggu ke 37.cun2 37mggu.sptt deu 16/1/20.tapi nak keluar awal 37mggu.😀.bby kecik je.1.870kg😅😅tu la takde jahitan.tapi bby sihat je..😇