luka bersalin normal

Macam mna ye nk bgi luka cpat baik. Dh seminggu luka pada jahitan masih belum ok(sakit) #firstbaby

3 Balas

rendam dalam air suam garam. letak dalam besen besar pastu duduk dalam tu. lepastu bila da ke tandas sentiasa keringkan terlebih dahulu guna kipas plus kain lembut. kalau nak buang air besar jngan teran samaada makan ubat lawas/ ubat pil masuk punggung tu. makan buah oren sunkist. good luck mummy hope membantu

setiap kali mandi , rendam kan luke tuh ngan air suam . takya letak garam pon takpe . then nak pakai selua tuh kering kan depan kipas . kalau nak lagi cepat elok beli ubat at farmasi ubat untuk cantumkan luke . inshaallah cepat elok luke pon cantik jee .

4y ago

owh yeke , sayaa beli ubat nama nyee solcoseryl . 2mggu pakai elok tercantum daa .

normal seminggu x hilang rasa sakit. sy dua minggu baru hilang rasa ngilu.