Lapar sokmo2 aih

Mmg pregnant Ni sokmo lapar ka mcm mna ea..hahahhaha..asyik nk mkn mngunyah ja kejaannya..😂

13 Balas

Sama la tapi sy ad GDM mmg control mkn kdng tu mcm tak puas mkn tapi kene jgk control mkn klu tak naya jgk.. Tapi berat sy on off naik turun naik turun skg 5bulan 65kg kadang tu boleh pergi 66kg je lepas tu turun balik

normal.mkn je sis selagi bole mkn.sy dulu pregnant pun mcmtu.nanti dlm pantang byk yg tak boleh mkn.sy skrg da abis pantang pun still pantang lagi mkn sampai la anak 6 bln baru sy bole enjoy nak mkn mcm² 🤭

heheh betul tu, samelah. tapi nurse suggest kena makan ikut waktu tapi portion sikit (untuk yang berat berlebihan 😂) kena ade nasi lauk dan sayur. kalau yg kurus tu enjoy lah makan apa sahaja ,😅

ye awak lagi2 dah masuk 3rd trimester. mulut rasa nak ngunyah je . nanti ada fasa awak rasa nak tengok makanan pun tak lalu dah. huhu

mmg kerap lapar, saya tengah makan pun kadang masih lapar 🤣 tengah tidur pun boleh terjaga sebab lapar aduii nasib dah beranak 🤣

Saya masuk Kandungan 9bulan... mmg lapar je.. pagi, tengahari, kol 7, kol 12, kol 3-4 pagi, mesti bangun makan... sebelum ni ok jer...

4mo ago

Sama sis 🤣 masuk 8 bulan ni dh strt pula kuat makn seblm ni sush beno nak maknnya🤣

memang pun..hahaha..tapi macam saya kalau lapar lebihkan makan buah..risau pulak kot terlebih naik berat 😂😂😂

Mmg mcm tu la sbab tu masa pregnant saya naik 16-17kg total🤣 lepas bersalin sebulan lebih dah turun ke berat asal

Saya kurus tapi berat naik mendadak. Sebulan naik sampai 4kg. Dah jaga makan pun still naik jgk. Risauuuu😂

itu baru time pregnant awak. nanti bila baby dh lahir. kerap menyusu. lagi double lapar😂😂😂. haha