Betul atau salah: Anda tidak boleh minum kopi semasa mengandung kerana kafein menghalang penyerapan zat besi.

Voice your Opinion
Betul
Salah

1341 respon

13 Balas

taktau tapi orang cakap takboleh/kurangkan coffee. mmg lgsg tak minum kecuali tuan rumah jamu kita minum lh sbb jrg2 nk pi uma orang hahahaha tp zaman bujang dan kerja mmg tiap pg coffee. mmmm tetiba teringin. sabo je lah

masa awl kandungann sy mmg tk minum coffee walaupun pengemar coffee sbb masa tu bila minum auto hb low so sy stop lama juga lepas da masuk 7 bulan ke atas baru berani tu pun sebulan 2x je minum tk banyak sikit buat rasa2

Boleh minum tapi kurang dari 200mg saja which is around a cup of coffee per day. Tapi sy pilih utk tidak minum sebab takut hb low. Kalau awak prone to anemia lagi lah tak boleh minum.

Boleh minum tapi tak boleh banyak dan kerap. Tapi kalau nak minum kena gap beberapa jam sebelum atau selepas ambil acid folic/ susu ibu/ vit yang lain.

Saya time pregnant minum jugak coffee, tapi setiap kali minum perut jadi kembung masuk angin. Taktau kenapa 😅

sebelum pregnant memang takleh telan kopi , tapi semenjak pregnant ni selalu nak minum kopi

taknak minum even suka kopi.takut kencing kotor.So minum air masak je banyak

boleh minum, jarakkan dgn pgambilan ubat dan hadkan jumlah ambilan seharian

boleh minum tp kene jarakkan dgn waktu makan ubat tu

betul tpi minum jgk kadang2. Bila dh teringin sgt