Minum ais ketika waktu berpantang boleh bentan?
Voice your Opinion
Betul
Tidak

3657 respon

30 Balas

Sangat la betul. Sebab sy pernah mengalaminya. Allah je tahu betapa sakitnya. Orang smnjg panggil 'bentan'. Org sabah panggil 'kambu'. #TAPSupermoms #TAPxTanamera

saya ikuti nasihat ibu supaya tidak menjadi masalah ketika dlm pantang,tidak makan atau minum yang sejuk kerana kesannya akan kelihatan bila usia meningkat

Sy folo mak n mil pesan xblh nti sakit2 bdn pd ms.akn.dtg skrng x alami..tp bila.umo.mkin meningkat..akn rs sakit2 sendi n etc

sejuk. "urat jadi kembang". ketor badan gigil-gigil memang tak boleh bawa bincang dah. penyudahnya,tunku pengubatnya.

Tak. Tp sy memilih untuk tidak minum ais. Pengalaman sendiri,rasa bisa lepas minum ais masa dalam pantang.

Ntahla. Doktor moden ckp, ais yg diminum akan jd suhu badan. Takde istilah bentan atau sakit urat.

Saya xsure tapi memang xrasa nak minum air sejuk. Saya minum air suam je badan rasa segar sangat

x tau la blh bentan ke x sbb sa mmg x minum ais sms bptg..sjuk.nk bka peti sjuk pn kdg2 x sggup

sye xpernah minum air ais masa bpantang..sbb itu sye tak tahu..

Tak pasti. Tapi saya tak minum sbb ikut kata orang tua2