Minum air sejuk boleh buat saiz bayi dalam kandungan lebih besar.

Voice your Opinion
Mitos!
Ya, betul!

1130 respon

14 Balas

mitos...sbb ms pregnant dlu sy paling suka minum air sejuk sdgkn sblm pregnant sy jnis xminum air sejuk suka minum air.suam..... tgk2 bby lahir xdela bsr..lahir 34minggu...berat 2.1 kg je...😅✌🏻

5mo ago

ank sy lahir prem 34minggu msuk nicu 17hari.. kuatkn smgt k..jika mommy nya kuat smgt bby pun akan kuat smgt..mcm ank sy dlu rejek susu formula tuk bby prem..jd sy kena susukn ank dgn susu bdn sepnuhnya.. Alhamdulillah lepas tu bby ok n progress pun ok dr hari ke hari..

mnum air kosong sejuk 0kalori. kalau mnuman manis berais bru la ada kalori. tp kena jaga2 jg ada mum yg cpt msuk angin. klu mnum sjuk perut dia sejuk mcm sengugut

masa pregnant dulu.. dari awal pregnant sampai bersalin... air ais sahaja yg sy minum... kalau air tak berais kalau minum rasa loya tekak ..

risiko size baby besar bila kita ada gdm. tu kena monitor gula betul2..

semua tu pantang org dulu dulu ja tk mau urat kembang itu ja

Mitos... Kepercayaan karut.. 🤣 🤣..

mitos

Mitos

綺良々愁大