Pernahkah anda minum air gula?
Voice your Opinion
Pernah
Tidak

2995 respon

33 Balas

tak pernah..sebab memang dari kecil dah ada diabetic type 2 zaman sekarang tak kira dah 🤭 ada keturunan atau tidak..sangat ramai kanak2 yang kena diabetic 😌 tak percaya? saya kerja di hospital saya tahu 😪 dan bila pergi appointment klinik pakar pun punya ramai di kalangan kanak2..berbeza dengan zaman saya dulu punya susah nk jumpa yang sbaya kanak2 yg senasib

Dah try sekali. Bila fikir balik mmg rs nk muntah. Balik rumah trus muntahkan balik. Maybe badan xbiasa minuman manis dgn kuantiti yg banyak. Rasa mcm kita rosakkan buah pinggang dgn sengaja. Haa emo sorang2.

better ibu2 yg minum air gula kt kk tanya nurse dulu boleh tk beli dari farmasi. sebab air farmasi lg sedap compare to yg pure yg nurse bancuh tu. simpan siap2 dlam peti ais esk minum dpan nurse pon sejuk2 je hehe

1y ago

kalau beli kat farmasi jenama apa dan nak kata apa ya

4org ank x prnah merasa tpi kali ni.. pertama kali rasa.. 🤮🤮mabuk sy di buatnye.. tpi x prnah muntah ataupn ulang sekli lagi minum..

3y ago

sme la dgn sy.. sy prgnant yg ke4 ni bru mrasa... pregnant yg lain² tu xprnh lngsung mnum

perna time kandungan 6 Bulan...fuhhhh mmg nikmat kena minum air gulaa firstime tau...ank first and ank ke 2 xda pulaa kena minum

opkos pernah..hehe..2x.. Alhamdulillah xsngkut gdm. tu pn risau juga tu..sbb slalu mkn gula2..😅✌ #TAPSupermoms

4y ago

Sy pn kuat mkn mnum manis. Risau la pulak nurse kta kne minum nnt

pregnant ke4 ni baru rasa mnum air gula...first mnum memang kenoneng kepala second minum alhamdulillah brjalan lncar..

br minum w20 ritu.ade family background+ pregnant after 30 yrs old.kemurungan gila bila sangkut gdm.sbb first baby.

baru lepas minum gula kali ke 3 utk pregnancy kali ni. Màsa kali ke 2 haritu darah rosak. terpaksalah repeat.

pnh skli sbb brt naik mnddak , alhamdulillah xsngkut .. mnm air yg ori, segelas bsr blecak jgk nk hbiskn 😅