salam semua mommies. Saya dah dekat sebulan sakit gigi hari2. Pagi,tengahari sakit. Malam,tentu wajib akan sakit gigi. Berdenyut-denyut sampai telinga jadi berdenngung.Tangkap sampai ke kepala. ? Saya betul2 dah x tahan,x boleh makan & x boleh tidur. Seka

Mintak pendapat siapa yg tahu..? Saya betul2 dah x tahan..???

7 Balas

Kalau awal hamil dengan akhir selalunya memang xdapat nak cabut/tampal.. Doc x bagi . . sebab tu time bukak buku pink diorang check gigi n pesan jaga elok² . . 😫

Bykkn berkumur dgn air garam yer sis.x pun klinik gigi sllnya akn bg cecair yg wrna biru tu x ingt nmanya kumur tu je sll insyaallah berkurang

4y ago

Ok,tq info..

Mkn pil calsium..sy dlu gigi klo gsok mesti brdrh..now consume pil calsium alhamdulillah gigi dh ok xsakit dn xberdrah lg

Pigi jumpa doktor gigi,klu buli cabutlah kcli ada mslh lain..kcli pregnant n ada pykt lain,gtau doktor ye??

4y ago

Sy pregnant 32weeks. By the way tq yeah..

Pergi klinik gg.kalau teruk sgt myb doc akan xray nak tgk akar.takut ad infection dkt dlm

4y ago

Kalau preggnt selalu tak akan x-tray. Tp batter pergi check jgk la. Blh bt emergncy treatment kalau perlu.

same mcm sy tp doktor x boleh buat pape sbb sy preggy first trimester 😓😓😓

4y ago

Oh ye ke..? Sy 3rd trimester..

Better ke klinik sis. Semoga cepat sembuh ye. Aamiin 🤲🏻💕

4y ago

Yup,tq sis. Aamiinn..