sakit gigi

hii mom . sya preg36w4d . gigi sya btul2 sakit smpai mnangis2 sya tahan sakit gigi . boleh kah saya mencabut gigi . tiada effect pada kandungan ke ? . tolong . dah x tahan . 😒😒

2 Balas

klau dah 36w ke atas tk boleh cabut dh..klau nak cabut wktu kndgan 11w ke bawah..sbb nak smpai wktu brsalin nie kene smpan darah..klau dah cabut nnti darah akan bnyk kluar..ada effect pada bby..sye pn skit gigi garhang tpi sye tak cabut..sbb doc tak bgi..sye baru 37w..

boleh... saya cabut gigi 14 minggu...sakit sejak 12minggu tp terpaksa tahan sbb doc cakap boleh cabut 14minggu dan ke atas...apa2 pun beritahu dentist and doc yg sis preggy kalau nak cabut gigi...