Makan ubat tahan sakit

Selamat x kalau makan ubat semasa pregnancy , sakit gigi dah tak boleh tahan sangat dah

7 Balas

saya makan satu bijik ubat tahan sakit.. tak tahan sngt 2 hari tak lalu mkn teruk sy minum susu j..lepas mkn susut terus bengkak muka.. alhamdulillah tapi sy kena jumpa doktor hari ni.. 😅 .. harap ok la.. teruk sngt sakit sampai lebam mata sblh..sebiji j mkn tak mkn dah..

Makan kalsium sis.. Sy pun sakit gg n gusi.. Sy konsisten makan Ostematrix shaklee n tiap ari kumur air garam guna air sejuk.. Gusi dah kurang bengkak n sakit dah kurang.. Boleh whatsapp sy 0163231013 kalo nak beli guna member kad sy.. Sy pun just guna sdiri ja

G jmpa dr dlu.. if bgkak, nnt bleh mkn skali antibiotik.. if xde bgkak, pcm je la

Kalau sisi nak consume apa² ubat cknsult doktor dlu..

5y ago

Tq sis ..

Tak boleh. Paracetamol je. But better jumpa doc dlu

5y ago

Tula brani mkn pcm je .. lain2 x brani ..

tanya doktor dlu ubat apa yg bole diambil

Panadol biasa / PCM shj yg boleh..

5y ago

Aah bgntung dgn pcm je la ne skg