Minta tips

Minta tips hampa wey.. squad,tebu,nanas dah buat xmaw jugak keluaq baby ni 🤣 due 4/4

14 Balas

saya makan kurma , bukaan mudah ... (untuk dh ada bukaan) Bila baby nak keluar tu kena ikut baby tu juga .. saya due 1april .. Alhamdulillah selamat bersalin 26march ... tpi bukaan saya lambat 🤣 jdi sya rasa better amalkan makanan yg lembutkn serviks .. sbb tunggu bukaan tu lgi menyakitkan sbb saya tak suka kena selok 🥲 4 hri kena tahan wad tunggu bukaan sebab stuck 4cm jeh... lepas makan kurma bru ada progress

2mo ago

sama la ..LGI 5 HRI due Sy..bendi , squat , jln itik , kurma , nenas tebu semua dah

nak tanya jgak untuk ibu2 yg ada pengalaman mengandung sampai 38weeks - 40weeks. 2 ke 3 minggu sebelum due ada rasa sakit2 kt tulang pelvic x? sbbnya sy jenis bersalin awal, cuma hrp2 kalini dpt la bersalin ikut due. tapi ikutkan skrg dah sakit kt celah kelengkang. huhu. x tahulah dpt bertahan brapa minggu lgi. due sy 30/4.

Try raspberry leaf tea campur dengan jus nenas + cranberry. Minum setiap hari, inshaa Allah membanyu. Sis cakap dengan baby tu, pujuk dia sis suruh keluar jumpa mummy daddy dia.

Minum Raspberry leaf tea & kurma 3 biji setiap hari. Raspberry tea tu boleh minum 1 uncang pagi, 1 uncang petang/malam. Bersama dgn suami🤭

2mo ago

Tak kisah. Klau shopee, search nama tea tu terus keluar. Asalkan nama teh tu nama raspberry leaf tea :D

sy 29/3 overdue dah try macm macm same je dia syok dlm perut hrini 40week 2 day dah. 4/4 induce klau xkeluar lagi😭

saya pun sama. due 3/4 😂 seronokkk betul baby duk dalam perut mommy ya. taknak raya agaknya baby ni 😂

Saya due 13/4 baby santai ooo. Habis dah ni segala kuak kupu kupu lah, kuak lentang tak jadi gak

sama laa kita . due 4/4 jugak. tp ap ap tanda pun takde ni🥴 mcm2 senaman dah dok buat .

sy 7hb 4 xde tnda ape² lg jgk niy😅smoga dprmudahkn urusan bersalin

Kurma, stay aktif (banyakkan berjalan) dan banyakkan bersama suami.