Share tips bukak bukaan

Due saya sepatut nya 23/3.. tapi sampai hari ni tak de turun tanda2 pun.. squad, jalan kaki, naik turun tangga, sye dh buat.. tapi belum jugak turun tanda.. kalau ada tips boleh la share ye 🫶🏻#firstmom #firstbaby #bantusharing

2 Balas

saya due same dgn awak, alhamdulillah dah selmat bersalin 2mggu sblum tu. sya pon amalkan senman. tpi bnyk buat senman kupu kupu. klau sis dh rsa contraction, n nk cpt kn bukaan time tu,sis boleh buat air selusuh. kt google ade doa selusuh. sis boleh bca kt air dan minum air tu. air kosong biasa je. ikhtiar untuk ceptkn bukaan. tpi sllunya org buat time dah ada tnda. pjuk pjuk ckp ckp ngn baby untuk kluar pon boleh jugk. sbb sya pon bt gitu. pesan kt baby, kluar awal. doa selusuh tu pon sya ada buat sbb sya turun air ktuban tpi x sakit. bila dh smpai tghhri still xde kontraksi tpi air ktuban dok leaking, sya buat air selusuh tu. alhamdulillah start petang dh kontraksi. esok pginya selmat bersalin.

due saya 22/3 pun tak ada tanda2 laginak keluar , bila ditanya seronok dalam perut lagi kuat kicknya sis hahaha , segala senaman saya dah buat berjalan merata alam dah tak juga ada tanda2 28/3 ni saya serah diri ke hospital , mudah-mudahan urusan sis dan baby dipermudahkan aminn 🥰

1y ago

aminnnn