Isteri benci suami.

Minta tips dari bapa2. Siapa yang pernah alami pengalaman macam saya, apa yg kaum2 bapa buat? Kisahnya: Isteri saya hamil anak pertama. Saya rasa tekanan perasaan sekarang sebab saya perasan isteri saya elak saya. Saya masuk bilik, dia keluar, saya keluar dia masuk bilik. Seboleh boleh nak elak saya. Saya tanya dia, dia jawab sepatah. Karakter isteri yg dulu periang, terus bertukar jadi orang asing. Seolah-olah kehadiran saya ni merimaskan, melemaskan, dan membuat dia nak marah saja. Benci sungguh la dengan suami. Saya cuba nak membantu dia dari pelbagai segi namun hampa, bantuan saya ditolak. Masing2 buat hal masing2. Saya as husband tak kuat menghadapi dugaan ni. Saya sayang isteri saya. Tapi bila dia layan saya macam orang asing tu yang membuatkan saya kecewa sangat2. Saya tahu ini pembawakan budak, tapi saya tak kuat, untuk suami2 yg ad pengalaman macam saya, berapa lama tempoh ini selalunya? Saya tak kuat nak harungi sehingga isteri saya bersalin..

5 Balas

So klu abg tak kuat, nak buat ape?? Bykkan berdoa suoaya hati isteri tenang and lembut ms pregnant. Isteri hamil ni lagi tak kuat sbnrnya, mkn, tidur, duduk, semua bnda jd payah. Riaau preg, risau baby, risau gugur.. Ehh mcm2lah dirisaukan. Bykkan berdoa kat Allah spaya dia sntiasa tenang. Klu muka dia msm mcm cuka, jgnlah abg pun muka msm mcm mangga muda. Senyumlah. Kut klu tgk muka abg senyum mcm kambing, dia jd gelak terbahak2. Lgoun senyum tu menghilangkan sikit stress kita. Ringankan buat kerja rumah tnpa tggu disuruh. Buat je. Lama2 sejuk hati dia tu. Itu blm lagi klu anak dh lahir. Silap jd kingkong bini tu. Ckp kat bini berseloroh.. Syg... Jgnlah msm2, marah2, tensen2 mcm ni, nnti baby keluar ikut pgai syg... Susah kita dua nnti syg. Asyik nk meradang je baby tu nnti. Ha.... Senyumlah selalu jd nnti org ckp ala budak ni comel gilanya. Senyum je dia. Happy je dia ni. Ha kan bagus mcm tu.

Normal je sbb sy pun tgh alami nya. Mengandung ank no 3 nie memang xbleh dkt dgn suami. rasa rimas, panas dan nk marah je. lebih² lagi sgt sensitif dgn bau. alhamdulillah suami faham keadaan sy walaupun kdg mybe dia ada terasa hati sikit. tapi apa bleh buat pembawakan budak. harap tuan pun boleh bersabar. maafkan isteri tuan maybe dia xperasaan semua nie. selalu ringankan beban dia dan buat laa isteri tuan bahagia. bukan senang nk lalui pengalaman mengandung nie.

normal.. kadang pembawakkan bdk.. perubahan hormon.sesetengah ada y xleh bau suami..ada kes y suami blk kerja wife dah merungut sbb tb2 rasa mual xleh tgk muke suami.insyaAllah isteri awk xde ape2 nnt dah bersalin kembali normal blk..just kena bnyk bersabar n kena faham..mengandung ni bukan perkara mudah..dgn nk bawak 2 roh dlm satu badan

Bawa bersabar. Si wife tengah emo sbb pregnant, si bapa pula tolong lh support wife. Jangan dua2 emo. Ko ingat senang ke pregnant. Ada org alahan makanan,ada org alahan bau, ada org alahan suami. Kejap je tu. sabar je. Jangan ko pula nak alahan2 mcn ko pregnant, sensetif bagai. Bini tengah pregnant disebabkan ko jugak.

cuba slow talk baik ² ajak keluar ,buat dia happy