Sukafikirbukan²

Sorry sb soalan kali ni lari topik. Soalannya.. Kenapa ye saya selalu fikir bukan² pasal suami. Fikir suami curang,tak sayang isteri dn macam² lagi la. Adakah ia normal?? . Saya dgn suami pjj. Suami seorang yg tegas..banyak kali saya tanya bukan² . 1 jawapan yg membuatkan saya stop bertanya sampai sekarang..suami cakap semua benda dia buat tak betul pada saya. Asyik salah dn salah..saya nak jadi isteri yg baik,dengar kata suami. Tapi tak tahu la kenapa setiap hari saya fikir benda bukan². Macam ada sesuatu suami cuba sembunyikan..atau pn saya yg terlalu overthinking???#bantujawab

2 Balas

Kena faham, selain manusia, ada makhluk bernama syaitan yg tugasnya melalaikan manusia dan ada tugasan khas bagi syaitan ni untuk pisahkan suami isteri. So, cara nak elakkan daripada fikir yg bukan2, berta'awuz lah. Pesan yg baik2 utk diri dan kepada suami bila pjj. Jika banyak sangat masa lapang, hadiri kelas agama, motivasi, perkembangan anak, dll yg puan minat. Dengan cara ni, tak fikir bukan2 lg

1mo ago

Insya Allah. Sama2

Saya pon pjj dgn suami. Selalu jugak overthinking dkat suami😂 tuduh mcm mcm tu smpai gaduh sikit tu tipu klau takde. Kita sama sama berubah ye sis. Sama2 kta nasihat dkat diri, kta ni penguat semangat suami untuk cari nafkah. Doa yang baik baik & fikir yang baik baik. InsyaAllah hati & fikiran lebih tenang🤍 Doa isteri sangat mustajab.

1mo ago

insyaAllah saya cuba fikir baik². terima kasih sis sudi jawab pertanyaan saya. 😊