Minta motivasi

Saya husband. Wife pregnant. Sejak wife pregnant, kami makin menjauh, masing2 buat hal masing2. Saya cuba untuk rapatkan jurang, macam2 buat untuk tawan hati wife, ambil hati dia, ambil berat hal ehwal pregnant dia, tolong buat kerja rumah...Siap tanya apa yang nak husband buat, wife hanya perlu cakap saja..niat hanya nak ringankan beban. Namun..... Semua itu dipandang sepi, setiap salah wife nak cari, wife memandang suami dengan pandangan benci, isteri dulu periang tidak lagi. Husband sunyi, rasa macam bujang lagi. Nak bantu isteri. Nak tolong isteri. Selalu ditolak lagi. Masing2 buat hal masing2. Minta motivasi dari orang sekeliling. Syaitan kuat hasut suruh membenci dan pisahkan saja kami. Wife benci suami sewaktu mengandung. Alangkah baiknya jika tidak pregnant, pasti hal ini tidak akan berlaku lagi. Husband tidak kuat emosi, husband ingin membantu isteri, tapi isteri lari, elak, tak cakap, malah benci dengan suami. Husband harap semua tu berlalu pergi, tidak tahu berapa lama boleh tahan lagi, mengharap doa dari sekeliling agar mudahkan urusan kami.

7 Balas

pembawakan budak kot. sy masa pregnant first dan second okey je tapi bila yg third nie lain pula. xboleh dekat² dgn suami jdi rasa rimas, pamas dan nk marah je. sensitif dgn bau expecially bau suami. kdg rasa nk tidur jauh² je. harap tuan bersabar dan enjoy dgn moment isteri tuan mengandung nie. xlama pun 9bulan 10hri je. lagipun isteri tuan lgi penat, sakit menangung beban time mengandung nie. semuanya demi melahirkan zuriat tuan. hargai lah pengorbanan isteri tuan.

Mungkin pembawakan baby. Tapi janganlah salahkan pulak anak tu. Awak luahkan je apa awak rasa, biar si isteri tau. Bagitau dia even tu hormone pon dia tak boleh ikut sangat. Biar dia tau awak pon ada perasaan. Kalau rasa tak kena ke panas ke boleh lah ikhtiar dengan cara pergi jumpa ustaz / ustazah pulak.

Ank itu pembawa rezeki pembawa Rahmat. Sebagai suami cuba doakan baik2 buat isteri. Minta supaya dipermudahkan urusannya. Kadang ada pembawakan budak jadi mcm tu. Suami kena bnyk bersabar. Sy doakan rumahtangga encik dan isteri sentiasa didalam RahmatNya.

3y ago

Ok, so memang pembawakan budak. Sekarang sudah paham kenapa apabila baca media sosial, kes husband curang meningkat especially time wife pregnant. sebab2 macam ni lah. Kalau tak ada iman, tak takut dosa pahala, tak ingat jasa wife susah payah pregnant, dah lama menyimpang jauh. Memang rasa betul2 macam orang bujang sekarang. Wife kat rumah jadi macam housemate ja.

Suami kena bersabar, ni punca hormon isteri bertukar. Xlama, 9bulan je utk hadap proses ni.. Lepas ni dah ada cahaya mata lagi bsinar2 rumahtangga. InsyaAllah. Terus kan menghargai isteri..

3y ago

Harap selepas bersalin, wife tak jadi lah macam ni. Harap terus pulih. Seriously, trauma nak anak kedua.

Sy ckp jujur sy mlm tdur asing, sy tak suka suami dkt, tapi suami sy mmg membantu, yg penting bau suami sy mcm sampah busuk..

3y ago

Saya cuba membantu, tapi makin membantu, makin dilari jauh si isteri, harap isteri bertukar jadi macam biasa selepas bersalin ni. Takut kalau selepas bersalin pembawakan tu terus ada dan kekal.....Nauzubillah. minta jauh la. Makin hari, makin tawar hati.

Husband kna bnyk sabar dan cuba berbincang secara baik. Komunikasi yg baik penting dlm perkahwinan.

Pembawakan baby kot. Ada sesetengah org akan berubah cmni. Pikir positif ya