Nak tye sikit

Minggu lepas sy baru 3 weeks after period, sy sakit bawah perut dan pjnggang spanjang minggu. At the same time, tiap2 hari wek2 (muntah) kt toilet dan kereta. Igt nk period sbb sllu period awal. Minggu ni pulak, 4 weeks after period, sy dh xsakit bawah perut. Tapi still rasa loya yg teruk setiap kali lepas mkn even minum air putih pon nk muntah. Ni dah 2 malam sy demam, waktu malam je badan panas dh xtentu arah panas dalam. Yg saye peliknye knp sy sakit perut minggu lepas tp tak mggu ni dan xperiod lagi? Selalunye nye period sy awal dari tarikh. Tp ni bru lewat sehari dan xd tanda2 nk period lagi. Sy mengandung ke? Nk check upk, negatif dan sy rase mungkin sbb terlalu awal sy check. Ikot pengalaman korang sama x dgn situasi sy ni? Mohon bantu.

7 Balas

Assalamualaikum sis. Semoga dapat berita baik. Saya pernah jd mcm ni. Sebiji. Muntah, badan panas waktu malam. Period lewat sehari terus test upt. Tp upt negatif. Seminggu test tiap hari. Lepas seminggu kemudian, tiba2 period. Kecewa sangat. Nangis saya. Sbb hari2 berharap upt positive 😞. Tp bila betul2 pregnant next cycle tu, saya tak ada pun tanda2 loya muntah apa... 3 hari sblm period saja saya nak check upt seronok2 tiba2 nampak double line... Start week 6 baru start morning sickness. Kadang2 badan boleh trick kita sbb terlalu berharap...

sy pun dpt rasa tanda awal, seminggu sebelum period jgk..muntah n pening kepala sgt..sy memang jarang muntah so bila muntah tu mmg kepelikan sgt ahaha..sy menunggu baby ni 5 tahun, 3 tahun lps keguguran..bila lewat sehari je sy dh test waktu pagi..terlalu samar double line dia..seminggu lps lewat period, double line terang, terus pegi klinik utk scan,nmpk dh kantung..so just follow your instinct, jaga diri baik2 ye sis..

sy miss period 2 mnggu. suami yg prsaan. bdan lemah. skit payudra. perut mcm segugut. ingatkan nk mri period.. last2 cek Alhamdulillah double line. ikut last trikh dh 5 mnggu.. skrg 39 mnggu. tnggu mse je ni.. 😊.. llau rse trllu awl cek. bleh cek 2 mnggu kedepan and test mse sbuh.. hcg mse tu tnggi.. smga ad rezeki sis ye 🤭

terlalu awal to sis .. sy nie nak masok anak kedua pom tk geti nk bezakn nk period atau pregnant sbb lebiyh kurang.. pape pom sy doakn awak ade bby 🤗

Sy cek sehari seblum due period. samar. bila dah lewat 3 Hari sngt jelas. brgntung hormon hcg dlm bdn

sma sist..cuba 2 mnggu ke depan lagi..maybe trlalu awal

Kdg perubahan hormon boleh jadi jugak