Minggu keberapa yang paling kritikal semasa hamil?

Voice your Opinion
Minggu ke 5 dan 6
Minggu ke 7 dan 8
Minggu ke 9 dan 10
Minggu ke 11 dan 12

1444 respon

18 Balas

Waktu 1st trimister and hujung2 3rd trimister. Dua cabaran yg berbeza. (awal kehamilan alahan semua bau jadi busuk) Dah hujung2 ni kena sembelit + buasir. Allahu, seksanya tuhan je tahu.

Bg sye, trimester pertama paling kena jaga. Tp alhamdulillah skrg dah 20weeks, langsung takde alahan. Smpai risau btul ke aku mengandung ni? 😂

Minggu ke 9 sya kena Covid-19, masa tu risau sgt, sbb dah alahan teruk sekali dgn simptom covid-19.. Ya Allah seksa sungguh..

1st trimester langsung x boleh bau makanan dan sabun2, kalau terbau habis muntah sekampung dengar. ini paling seram...

Bagi saya minggu akhir kehamilan

saya xtahu sbb dr minggu ke 8 smpai skrang minggu ke 33 still alahan teruk😭

kurang pasti, mungkin early pregnancy. in 1st trimester

minggu 6 smpai 14 alahan plig teruk😭

sy tahu sy pgnant pon masa tu dah minggu ke12 🤦

bagi saya 1st trimester agak mencabar.