Scan

Minggu ke berapa ye boleh scan? 5 minggu ni boleh ke?

9 Balas

Jgn ikut org.. ikut budget sendiri.. klu ade fulus.. tiap2 mgu pon bole pi scan.. sy pi 5 week, tak nampak ape.. pi 7 week, nampak kantung, bby n heartbeat. Tpi kiraan scan baru 6 week. Da buat buat buku mase 9 week. Mgu depan ade apoinment jumpe doc kk n scan bby.. da takde rase nk scan kat swasta dah.. hrp2 yg baik2 je utk pekembangan bby. So far takde masalah.. alhamdulillah.

4y ago

Okay thank you 😘😘. Smoga baik2 smua nya

Saya scan 5weeks sbb nak sahkan betul atau tidak positif lepas cek upt...dan nampak kantung saja. Kira oklah tu.

Selalu doktor kk akan scan 10 weeks.. Tapi itu pn bayi masih kecil... 18-20 week repeat scan...

Blh je utk confirmkn betul² pregnant.tp kalau nk clear nmpk baby tggu 8weeks ke atas

5week terlalu awal sis.. better 9weeks g scan.. nnti nampak heartbeat sekali sis..

Boleh je.. Tapi kena repeat scan 8w ke atas utk tengok janin

Bole jer utk confirmkn hamil..

saya pon scan masa 9w sis..

7w ke atas