Baby kick

Minggu ke berapa boleh rasa baby kick ? 19w1d tapi tak rasa.baby kick lagi.

28 Balas

Week 18 boleh rasa dah.. Kdg2 kita x sedar baby gerak2 dlm tu. Saya dulu dpt detect baby gerak bila asyik rasa perut keroncong. Ingatkan lapar..padahal baru je makan. Rupanya baby yg gerak rasa halus2 bubble dlm perut 😆

Depend sis..ada.tu klu perut dia tebal hnye rs wave je... Biasa 20wik n above..sbr ea 😉in shaa Allah psti akn rs nti bby kicking..nak2 plak lepas.ni.dh nk kena.count ckup ke x bby kicking sehari 10kali

Minggu 16 rsa mcm angin.. msuk mgu 18 da rsa tp xla kuat.. skrg 26 mgu aktif mmnjg lbh2 klu mlm.. ble nmpk kjap2 mnendang.. smoga d pmudahkn bt kita smua insyaallah..

Saya 22minggu baru rasa tu pun halusss sangat rasa macam angin je. Sekarang dah 25minggu dah kuat sikit rasa gerakkan tu.

Kalau sekadar something bgerak tu dr mggu 16 lg... Tp bby gerak sampai senget2 perut... Boleh rakam dr mggu 25

Melalui pembacaan..kalau first baby lambat sikit rasa..tp kalau dah pernah pregy sblm2 ni..cepat sikit dapat rasa

Biasa anak 1st dulu 20w.. Ni anak ke2 dah 18w ada rasa sikit2 tapi mcm xsure betul ke tidak tu gerakan baby hihi

Tgok pd org kot sis...cm sy 16 week da rse laupun prut tebal... Klo 19 week mmg da rse sgt baby kick...

Sy dulu 18weeks dh rasa geli2 dh 20weeks 3days bru rasa dia gerak tuh pun jarang

Sy nk masok 17w rasa halus je..tpi xkerap pon mcm ad bde bergerak dlm perut😁