Baby kick

Minggu ke berapa boleh rasa baby kick?#ingintahu

17 Balas

depend, selalu kalau 1st pregnancy akan rasa lambat sedikit. ada yg 20weeks ke atas baru rasa. kalau dh masok 2nd pregnancy bernasib baik dlm 15weeks dh rasa perut berombak atau beralun. nak rasa betul2 dkt permukaan perut kita, masa baby dh mampat dlm ruang rahim kita. mean dia dh xboleh nk pusing 360 degree. time tu mmg nmpk dkt permukaan. selalunya 35weeks ke atas..

Saya first baby 18 weeks walaupun badan berisi. Doctor pun pelik mcm mana boleh rasa awal sbb usually first baby 20 weeks above. Baby saya kuat hihi 💕

Saya agak lambat 24 mcmtu bru rsa. Skrg dh msok 28. Tp blm rsa gelombng2 bsar bby klau bgerak. Mgkin kulit tebal. Hehe.

Sy 14 weeks dh rasa. Org ckp anak ptama lmbt tp sy cpat je rasa. Skrg 21 weeks smpai ssah nak tdur sbb aktif sgt.

sy dua2 ank dlm 16-18 minggu. biasanya org kurus, perut kecik cepat je boleh rasa. :)

sy first bby 19w4d mcm tu da rasa slow2 ,mkin lama mkin kerap bila da masuk 22w

sy awal² tu belasan minggu dah rasa.. lps 20w lg kerap rasa.. sakan anak menendang

Saya 16 week dh rasa tapi pelahan je . Now dh 30 week ganas dh dia 🤣🤣🤣😩

normally 18w.tp klo twin mybe 15w dh rase.yg pasti 28w dh kena kire gerak janin😃

Saya badan berisi, rasa masa 18weeks! Mula mula rasa macam berombak halus je.