JOM Menang Set Botol Bayi Dari He And She!

Minggu Ke-2: Lengkapkan tugasan anda dan komen jawapan pada ruangan komen di bawah! Klik di sini: https://community.theasianparent.com/contest/botol-bayi-dari-he-and-she-untuk-dimenangi/1438

JOM Menang Set Botol Bayi Dari He And She!
50 Balas

Pertama sekali, selepas membeli botol susu, saya akan mencucinya terlebih dahulu menggunakan sabun pencuci botol susu. Kemudian saya akan merebus botol susu di dalam air panas selama 2-3min. Selepas itu saya akan mengeringkannya. Setelah kering barulah saya sedia untuk meletakkan susu didalamnya. Kaedah merebus ini adalah untuk mematikan kuman yang ada pada botol susu itu. Selain rebus anda juga bole merendam sahaja dengan air panas atau menggunakan mesin steril sahaja. Jangan lupa buat untuk puting susu botol itu juga ya. Langkah ini boleh diulang 2 kali setiap seminggu. Semoga tips ini bermanfaat untuk semua.

cara natural jika kehabisan sabun botol bayi: 1) menggunakan garam iaitu merendamkan garam dalam bekas khas untuk botol2 bayi selama beberapa minit. 2) panaskan bekas yang dibeli khas untuk rendaman botol diatas api, biarkan mendidih kemudian masukkan botol yang direndam garam tadi selama beberapa minit (3-5minit) 3) angkat botol dan bilas dengan air bersih hingga yakin bersih tanpa ada sebarang bau atau keladak susu dalam puting atau tepi penutup botol. 4) sterilize botol dalam tempat yang dibeli khas atau simpan botol ditempat tertutup untuk mengelak habuk atau kuman melekat.

Cara saya memastikan botol bayi kekal bersih: 1) Terus bersihkan sisa susu selepas penggunaan botol susu dengan air bersih dan biar rendam sebentar. 2) Kemudian, saya akan letak Liquid Cleanser khas untuk botol bayi dan gosok botol serta puting botol dengan menggunakan berus botol susu. 3) Bilas sehingga bersih. 4) Steril botol susu tersebut dengan cara panaskan air dan rendam botol susu selama 10minit. 5) Akhir sekali, gantung botol susu di rak pengering botol sehingga kering dan boleh digunakan semula. #TheAsianParentMalaysia #HeOrSheMalaysia #HeAndShe Instagram: @annazizpng

saya memastikan botol susu bayi kekal bersih dan selamat digunakan dengan mmencuci botol susu dengan air panas,sabun pencuci botol susu dan berus basuh botol susu..botol susu harus di basuh selepas ank habis menyusu.. cara lain boleh masukkan sedikit beras kedalam botol susu,masukkan sabun basuh botol susu kedalam botol susu,masukkan air panas..goncangkan..buangkan air dan beras..bilas dengan air suam dan berus menggunakan berus botol susu..siap ibu bapa harus memastikan botol susu bayi sentiasa di basuh dengan bersih supaya anak tidak dijangkiti kuman dan bakteria..

Cara saya untuk memastikan botol susu bersih dan selamat digunakan, saya akan Masukkan botol, puting susu, getah dan juga penutup botol ke dalam periuk kemudian Penuhkan periuk dengan air sehingga menutupi kesemua barang tersebut,Letakkan periuk di atas dapur dan didihkan air tersebut. Didihkan sekurang-kurangnya lima minit Tutup api dapur dan biarkan air sejuk seketika Keluarkan botol, puting susu, getah dan juga penutup botol dengan menggunakan penyepit Goncangkan sedikit untuk membuang sisa air.Kemudian saya akan biarkan botol2 tersebut kering dengan sendiri.. #tAp

Saya dan suami memastikan botol susu anak kekal bersih dan selamat digunakan dengan 1.mencuci botol susu sebaik sahaja anak menggunakannya. - pastikan puting, penutup botol dicabut dan diasingkan 2. Mencuci dengan menggunakan sabun khas botol susu dan span yang bersih 3. Menyahkuman botol susu selepas dicuci dengan air panas selama beberapa minit 4. Akhir sekali, keringkan botol ditempat yang kering dan bersih *jika botol dah cukup 3-6 bulan dan dalam keadaan calar. Maka botol atau pusing perlu ditukar dengan yang baru

saya memastikan botol susu bayi kekal bersih dan selamat digunakan dengan mencuci botol susu selepas habis penyusuan. Saya akan menggunakan sabun,selepas itu didihkan air dan rendamkan botol susu selama 10 minit.Keluarkan botol susu dari air panas dan terlungkap di atas permukaan yang bersih.Botol susu boleh digunakan apabila sudah kering dan selesai.🥰❤️Cara betul mencuci botol susu untuk memastikan anak kita tidak terkena jangkitan kuman dan bakteria.👏🏼😘 #heorshe #theasianparentmalaysia

Tips saya untuk memastikan botol susu bayi saya kekal bersih dan selamat digunakan: 1. Segera basuh botol susu dengan sabun & berus setiap kali habis penyusuan 2. Rendamkan botol susu di dalam air mendidih selama 5-10 minit 3. Keluarkan dan letakkan botol susu di drying rack atau terlangkupkan di tempat yang bersih 4. Guna botol apabila sudah kering Extra tips 💡 • Mempunyai lebih dari 2 botol susu • Tukar botol susu setiap 3-6 bulan • Tukar puting botol susu 1-2 bulan

Hi semua,untuk memastikan botol susu kekal bersih dan selamat digunakan,beberapa perkara saya akan buat: 1. Bersihkan susu botol straight selepas baby habis minum susu. 2. Buka semua part botol susu.Bersih dengan berus yang sesuai.botol guna berus besar,puting guna nipple brush. 3.cuci dengan pureen liquid cleanser . 4. Rendam dengan air panas 5.dry dan sterilise dengan sterilizer. 6.store dalam sterilizer apabila tak guna. #heorshe #theasianparentmalaysia

1-Pastikan botol dibasuh sebaik sahaja selesai myusu . 2- basuh mgunakan sabun khas untuk botol susu , kemudian rendamkan dalam air panas @ sterilkan selama 15 minit 3-jika botol disimpan , sebaik sahaja hendak diguna sy pastikan puting botol dibilas dengan air baru digunakan 4- sentiasa cek puting celah celahan puting jika ada susu terlekat di sekitar puting tersebut 5-puting hendaklah ditukar jika ada bau , warna berubah , 5-