Minum air gula

Minggu dpn saya ada checkup & minum air gula. Ada tips tak mcm mana utk tak muntah? Terima kasih semua

17 Balas

Hai. Sy minum dkt kk x da apa2 pewarna oren ka apa. Biasa ja. Tkut jugak nak mnum. Tp bt mcm biasa, hari sblm nak mnum gula, mlm tu jam 10 puasa dlu hga esok nya 10pg. Dtg lah kk awal. Sy jam 7.50pg dh tercegat d kk. Sbb sy nak mnum air gula suam2. Org kata suam2 ok sikit x loya. Sbelum tu ambil drh dlu. Pastu baru mnum gula. Mnum slow2. Jgn laju2 nnti trsedak. Pastu steady jgn glabah nnti muntah failed lah sgalanya🙈kena ulang smula pd hari lain kan susah. Itu ja la tips sy. InshaAllah akan baik2

utk saya, tak jalan kalau minum sekali jalan. sbb dulu2 org salu nasihat minum sekali jalan, tp not 4 me. kalau sy, sebelum minum siap2 sapu minyak kapak kt hidung. pastu, sy minum sikit2 rilek2, sy minum x tutup hidung pun sbb dah sapu minyak angin banyak2. haha. sbb kalau minum gelojoh n niat nk cepat habis sy lagi terasa nk muntah. so tu cara saya. utk puan, puan ikut cara puan. ada org ok minum sekali jalan, ada org kene minum sikit2.

sy first minum air gula, sy datang awal pagi, minum masa suam lagi, xlepas minum seteguk, sbb perit tekak minum air manis, minum 3 teguk, tapi standby minyak angin , lepas keluar tu terus cari kerusi, sandar utk elak rasa nk muntah balik sambil bau minyak angin🙊🙊 alhamdulillah selamat

Baru minum pagi tadi, alhamdulillah, saya x de muntah pon. Saya minum sikit2, dekat kk bagi perisa oren. Xsuam pun, dah bancuh awal. Masa minum tu dah sejuk dah. orang next saya laju betul minum, habis sama saya. Depends, atas org jugak, ada yang boleh minum laju, ada yang minum sikit2.

Its ok mama. Air gula tu mmg manis. Klu saya, maybe mama boleh telan sbyk 3x. Dan setiap tegukan tu picit lubang hidung. Hbs telan baru lepaskan picitan hidung tu. Buat pelan2. 3x tegukan ok dah tu.. Itu tips dr saya. Mungkin ada mommies yg lain lgi power tipsnya💪

kalau saya, sye minum pelahan2 je masa air gula tu suam2.. jgn dah sejuk klau blh pergi pagi masa lepas nurse buat.. buat relaks je... anggap minum air biasa je.. jgn pikir tu air gula

Set dlm mind siap2, sebenarnya minum air gula tak teruk sgt pun hehe sy pun memula risau camtu, tapi masa minum tu boleh je tahan hehe tak seteruk yg disangka la 😆

Minum time suam. 👍🏻. Andai dh dpt y sejuk. Minum sambil tutup hidung..😂. Pastu feel lah mcm minum jus tembikai ke, jus oren ke. Smlm kan kena puasa minum.

Saya minum air gula perisa oren. Sedap. Macam rasa fanta orange. Saya beli di farmasi lepastu sejukkan dalam peti semalaman.

Saya minum air kosong in between masa minum air gula tu. Sbb saya pun rasa nak termuntah. Banyakkan breathe in breathe out