Pernah tak alami mimpi buruk semasa hamil?
Voice your Opinion
Pernah
Tak Pernah

43993 respon

183 Balas

banyak kali mimpi... pertama kali org tua hanya berdiri.. masa tu awal kehamilan.. seterusnya dia datang semula tetapi kali ni dia makin dekat... dan paling menakutkn ketika usia kandungan masuk 35minggu... dia seperti ketawa dan kata dia nak anak tu dan nak ambik... sy melawan dan kata ini anak sy dan hak sy..tak benarkan dia sentuh atau ambik sbb Allah berikan utk sy..jika nak jumpa dan minta Allah sambil baca surah malangnya dia blh ikut baca sekali... so nasihat sy jgn pernah lupa setiap kali tidur jgn lupa ambik wuduk dgn pagarkn diri baca surah pendinding..hembus tapak tangan dan sapu seluruh tubuh.

2y ago

Saye seriauu huhu seram pun ia

mimpi haritu saya nangis dlm mimpi sbb ajak suami pi beli aiskrim, lepastu naik motor pulak, dah lah pakai baju jubah ngandung tu, lepastu ada sepupu saya ejek2 sy padan muka tak dpt naik, saya marah kan dia tapi lepastu sy nangis. sy mmg jenis mudah nangis kalau lepas marah.. dlm mimpi tu laki sy dah tak nak pergi kedai nya dah. sy marah and nangis lah sambil angkat handle motor tu hentak2.. realiti esoknya suami sy cerita di cuak tetiba tengah mlm bunyi suara perempuan mcm mengilai, pdhal sy nangis dlm mimpi. sy cerita kan pun sama, dia gelak je ckp tah pape 🤣

awl buln feb 2020 sewaktu kndungan kembar sy nk msok 5 buln.. sy brmimpi.. sy brmain dan meriba seorg shj bby.. dan sy yakin buln itu jugk sy mlahirkan.. pd 26.2.2020.. kndungan brusia 23 mggu sy telah mlahirkan bayi kembar perempuan. seorg telah mninggal pd 28.2.2020(kakak) si adik msih brtarung nyawa di dlm NICU.. mhon sahabat doakn ank sy Afaf Afeeya kuat smgt, slamat dan sihat sempurna..🤲🏻 Aamiin..

4y ago

Semoga segala nya dipermudah kan oleh allah. N baby membesar dgn sehat. Aminn

Pernah, masa 1st pregnancy, mimpi bersalin n babi terus di bawak oleh orang x sempat nk cakap apa, tp dlm mimpi sempat pertikaikan masa time baru minggu brapa belas minggu pregnant, knapa awal sangat bersalin. brapa minggu lepas mimpi tu, baby meninggal dalam kandungan 19 minggu. 2nd pregnancy pulak mimpi baby tendang², kata org x elok mimpi tu, selang sehari ayah mertua pergi tinggal kan kami secara tiba². Insyaallah ade hikmah di sebalik semua nya.🥰

bln lps prnh mimpi lembaga prmpn seakan pontianak berdiri kat bersebelah Sya dlm mimpi Sya tgh tidur then lembaga tu sdg perhati tgok² n hidu perut sya, then sya terbangun dari tidur tgok phone jam 1pagi istighfar zikir byk² baca ayat² Rukyah pendinding mgkn sbb tidur lupa xpsg surah² rukyah,esok nye call tanya mak kat kg katanye prkra biasa sbb klu berbdn 2 ni makhluk² ghaib mmg suka lbh² lg jin Ummu sibyan..

mase anak 1st sy mimpi baby sebijik muke bapaknye, sekali keluar mmg sebijik belah² bapaknye.. bapaknye mimpi baby girl, lahir² yes baby girl.. sblm preggy yg 2nd ni sy pnh mimpi adik sy preggy, xlame tu sy pulak.. & betol tahun lepas adik sy preggy, bulan 4 haritu baru bersalin, pastu bulan 10 sy cek upt naik double line.. alhamdulillah sgt.. xtau mimpi tu petanda atau kebetulan.. 😁

Dulu pernah mimpi doc keluarkan baby, badan dia dari paras pinggang ke kaki lebam biru. 19w6d disahkan baby mninggal.. kali ni pregnant semula selepas 7 tahun kosong, mimpi ngeri jgk, mmpi baby keluar x cukup bulan jgk. Skrg dh nak masuk 30weeks, semoga tak ada apa2 yang pelik since dah 10 tahun tunggu first baby ni 😢 ye memang 10 tahun tu jugak diduga orang anta sihir pemisah

Sye x pernah ..sekali mimpi buruk ..saya bermimpi ,lepas saya hbis bersalin saya pkaia korset sara Ana .. korset yg saya pakai longar bila di pakai ..😂..mimpi yg kedua Sya lepas habis bersalin x rasa sakit apa semua ,Sye mengandung perut x besar ..ank yg saya lahirkan besar ..MCM ank sudah berapa bulan

ermmmm....smlm mimpi ngeri...saya kawen dgn dato alif telajak laris....dlm mimpi Tu dia ckap non stop...smpi Kan saya jadi stress...legaaaa...rupanya hanya mimpi... huhuhuhu

2y ago

hahahahahahahaha

Baru smlm.. mimpi suami curang dan pilih perempuan tu berbanding bini dia.. Mimpi terasa real sngt smpi sy bangun peluk suami menangis2 dia dah risau kita sakit ke apa sbb yela kita pun tengah menunggu hari.. Bila tanya sakit ke kita jawap tak” dia pun dah tahu hmm ni mesti mimpi buruk ni hahahah