Bf mengiring

Mil sy ckp time nyusu ank @ tdo jgn baring ngiring nt rahim senget. Betul ke? Kalau nk tdo pon kne bntal tgi mcm menyandar bg rhim trun? Betul ke? Sy mmg xcaye.

16 Balas

Xpnah dgr pun.. pelik beno nih.. hihi ver check rahim masing2 dah senget bpe darjah.. 😅😅 xde lah.. hbih xngiring cmne nk nyusu, xkan letak ats dada.. xbole nk baring payah lah.. dlm buku pink ank2 dia ada tunjukkan cara yg betul nyusu ank time baring.. klau xbole xde lah dia wt panduan kan.. 🤗🤗

Pantang org dulu² mmg macam tu sis..klu xnk dgr ckp org tua baik pntang sendiri,sebab tak nak kecikkan hati org tua,tkot die ckp kte menantu xdgr ckp..cuma dlm pntang je xbleh mengiring..lps 44 hari da ok..

sy blajar medical x pna dngar langsung baring mngiring blh buat rahim senget 😂. kalo mcm tu rahim org smua senget benget mna ada org tdo @ barng tlentang jer mesti tukar posisi juga kn.

Kena tido mengiring sis supaya rahim tak jatuh, kalau tido terlentang tak boleh nanti rahim turun kata org, sy lepas besalin mesti tido mengiring,sampai skrg rahim tak senget pun 😀

Boleh ke rahim senget.. tk pernah plak denga.. kakak sy 4 org semua dh beranak pinak.. lps bersalin sy tngok diorg mengiring je bg susu 😅

5y ago

haha tula.. sy pon dega je buat x. sush nk bg susu kalo mlm

xade pon..Karut tu..Sye dpn nurse mngiring je mnyusu..Xade pl nurse marah..Hahah sbnrnya xade ap2 tu hnya tkt kte tertndih anak je..

Kenapa nk suruh rahim turun ye..sebolehnya nk suruh rahim naik kalo lepas bersalin 🤔

5y ago

betul, setahu sy cmtu. hmm. kte nk tdo lg nk slesa kan. xkn keras telentang je.

Karut laa😁xkan asal baby nk mnyusu je,kita msti bgun kan...penat baitu..

Xpnh dgr lak mcm tu...sy mmg biase bf time baring mmg mengiring jer...huhu

Mna ada senget .karut je . Tido tggi kn bantal sbb x nk bg darah naik ke kepala .

5y ago

tulaa.. sy pon pk cm x logik. hubs lak marah kalo sy tdo ngiring. 😪