Ibu, ayah . Bila waktu yang sesuai?

Mesti waktu mula-mula dapat tahu kita hamil tu seronok sangat kan🥰 Kalau boleh, nak bagitau satu dunia je kan🤭 Tapi menurut ibu ayah, waktu bila yang sesuai untuk umumkan kehamilan ya?🤔 Selepas kandungan 3 bulan? Selepas 5 bulan? Atau betul-betul sebelum ingin melahirkan ya?😕 Jom kongsikan pendapat anda di bawah👇

Ibu, ayah . Bila waktu yang sesuai?
57 Balas

Saya pregnant first baby. Family ja yg tahu. Tak post pun dkt social media. Sbb nk buat surprise nnt anak dh keluar baru nk post. Hahaha. Tp kawan2 yg rapat tahu la.

Sebaiknya rahsiakan kandungan, sbb takut kecewa. Kalau nak inform pun kat family je. Dulu sedara mara tahu pun time dah 9 bulan 🤣 time nak tunggu hari.

5 minggu saya detect positive... bleed... terus pergi scan dan dr sahkan kandungan selamat...saya terus beritahu famili..... 😎

dari awal kehamilan terus begitau keluarga dan kawan² 😄 Alhamdulillah masi di berikan rezeki yg ke 6 yg ke 5 hari tu gugur

3 bulan ke atas. Tapi kalau saya masa hamil 5 bulan ke atas baru bagitahu keluarga yang lain selain mertua, ibu dan ayah.

baru test pregant bgtau hasbnd x smpai 1 jam kedua2 family dh tau🙈🙈 tp kawn2 semua belum tau n nk wat suprise

sebaik sja dh tau hamil klau boleh nk semua org tau😂 rasa sgt bertuah sbb diberi kesempatan Utk hamil..

Kita org tak buat announcement pun sbb alahan teruk dan satu kampung dah tahu bila dah masuk hospital.

Gtau kt fmly je ms 8 minggu.. Dkt mber2 social media mmg x pernah gtau.. Tggu beranak je br post..

masa 6 minggu. tapi org pertama tau mak n husband lah. tp sekarang baru risau takut jd apa2🥺