Rancang tapi lekat

Merancang tapi lekat.. Macm mna ni... Rancng la mcm mna pun kalau Allah nak bg. 😊. Ada ke yg sama dengan saya. 😂

Rancang tapi lekat
11 Balas

sama dengan saya... saya ambil enjet lepas lahir anak yg ke-5 empat tahun lepas.. atas nasihat keluarga saya bertukar kepada pil 3 kali saya makan tapi masih tak datang period tanya doktor.. Doktor cakap perubahan hormon... Sekali tu badan asyik panas perut asyik masuk angin n try buat upt n ternyata double line terang menerang... pergi scan dah 1bulan 1minggu... mula2 terfikir boleh ke... sy suri rumah suami pemandu lori... lepas di fikir kan balik tak apa rezeki anak2 mesti ada... Rezeki Allah tu luas... Syukur Alhamdulillah dah masuk 4 bulan dah n saya tak sabar nak sambut org baru sebelum ini anak saya selang bunga minta2 yg ni girl lah🥰

Mcm sy pn merancang mkn pil yasmin, dlm masa yg sama tetap buang luar😂sbb tak berani amek risiko if pregnant dlm masa trdekat.then sy jugak alert bila time subur bila time xsubur.guna calendar priod tu je 😅.sy bru lps czer 6bulan so doctor pn suruh jarakkan. Tapi apa pn rezeki dr Allah n tahniah utk awk.

1y ago

Sy mkn yasmin lps 2bln bersalin Means mnggu ke8 sy dh strt makan Doctor ada ckp mse consult tu Mmg yasmin akan ganggu pngeleuaran susu.lps dr tu je susu bdn dh kurang n drop trus..sbb dr baby lahir mmg sy dh strt cmpur susu fm so baby tolak susu bdn even dh try bagi😂sy mmg kurang susu .ape2 pn tnya pndpt doctor tau.tp setau sy mmg yasmin akn buat susu drop..now dh 7bln lps bersalin Alhamdulillah sy serasi dgn yasmin.berat bdn xnaik,period regular n yg penting msih double protection buang luar😂😂😂

Betul sis kalau Allah nk bagi rancang mcm mana pun tetap lekat jugak. Hee, Alhamdullilah rezeki. Saya doc srh amik prncg lepas gugur kali kedua, tapi tak nak sbb saya tk pernh ada ank lagi, so mmg tak amik takut kacau hormon, tapi lepas 3 bulan gugur kali kedua, Allah bagi rezeki lagi, syukur sngtt.

hahaha saya amek ubat tapi tak makan😂 saya cuma nak Allah SWT. berikan zuriat ke3 insyaallah kalau ada rezeki tapi baby no 2saya baru bulan 1.2022 habis pantang sekarang umr dia 12bulan😁 hahahah nak bagi adik lagi jarak 2tahun ke hahaha

Saya tak mkan pape sis biase perangcang sndri lpas tu saya tak dtng bulan biase dtng bulan anak kecik lagi saya penah nk gugur kan tapi lnsung tak nak turun

1y ago

kenapa nk gugurkan. kan rancang sendiri. kalau lekat tu kena terima

awk mkn ubt pastu double protection x..gune kondom ke..elak ari subur ke..buang luar ke

1y ago

betul. pil/depo/iud tu semua alat utk membantu dlm merancang sahaja. kita pun kena double triple protection. kalau mmg betul2 disiplin nak merancang lah. tp kalau tak kisah, terpulang. family masing2☺️

sma dgn sy🤭mkn ubat yg mcm tu jga tak prnh tak mkn pun tpi lekat jga...skrg dah 34minggu...

Alhamdulillah, tahniah...

sama ga Sy..

sy.. lani dh 8w