Teringin nak pregnant

Hmmmm ada tips x mcm mna nk senang lekat... Prnah keguguran 10 bulan yg lepas... Teringin sgt nk pregnant buat kli yg terakhir ni............

4 Balas

Ada anak ke sblm ni? Kalau belum, mcm sy... sy guna opk. Utk tau waktu subur sy. Tapi tak sepenuhnya lah sy percya. Di samping tu saya perhati kalau ada kluar egg white. Bila dah kluar eggwhite, dah boleh terus bersama. Sis buat la style doggy(dr pun sarankan style ni. Sperma senang masuk) Lepas da bersama, jgn terus bgn. Baring dulu dlm 15minit. Nk angkt kaki letak kat dinding ke apa, terpulang. Lps tu nak mandi, jgn basuh guna sabun dekat vgina tu. Basuh guna air biasa je. N jgn korek2 nak kluarkan air mani tu... Esoknya kalau nak repeat lg skli. Repeat la. Dah sudah dpo, sis kena jaga makan. Jgn makan benda2 yang boleh menyebabkan turun darah. Contoh makan nenas ke. Apa ke. Cmtu la. (Ni style sy) sebab tak tau ketahanan badan tu kuat ke tak. Takley lasak2 sgt. Jgn stress2. Masa solat tu doa mintak Allah kurniakan zuriat. Itu jela yang sy buat.... smoga Allah permudahkan urusan sis.

1y ago

betul tu..sy ttc 5y pon doc sarankan buat style mcm tu,nie dah masuk anak kedua senng pula lekat dia..😂 tunggu masa nak bersalin

Take your time utk pergi holiday santai² dgn suami berdua terutamanya kalau awak tahu waktu subur. Walaupun sekadar check in sekejap kat hotel bajet pun mampu utk tukar mood. Kadang bila kita berharap & rasa mendesak semua takkan jadi. Enjoy spend time dgn suami, manja² & bila bersama tu nanti awk berdua akan rasa lebih enjoy & proses akan jadi lebih natural. Awak dan suami juga jgn lupa utk rehat & enjoy the moment. InsyaAllah ada rezeki ♥️

1y ago

insha Allah will go holidate only me n hubs yaaa.. heheheh.. btw thanks dear❤

sis umur dh brp? utk anak keberapa ni?

1y ago

hehehh tq dear❤

insyallah ada tu nnt rezeki

1y ago

insha Allah mudah mudahan.. amin🤲🏻❤