Bagaimanakah kondisi kesihatan mental anda semasa hamil? #ProjectSidekicks #TAPSidekicks
Bagaimanakah kondisi kesihatan mental anda semasa hamil? <a href='/feed/hash/ProjectSidekicks'>#ProjectSidekicks</a>  <a href='/feed/hash/TAPSidekicks'>#TAPSidekicks</a>
Voice your Opinion
Bagus
Tidak bagus, saya kemurungan
Boleh lebih bagus

10640 respon

57 Balas

Dah berapa minggu ni stress dengan bos, orang ofis & sorg member dekat tempat kerja. Nak minta cuti sehari pun tak boleh. Sakit hati. Memang rasa nak berhenti kerja je 😩😭

1st trimester yang sangat stressful. Tak larat nak buat apa2. Muntah sampai mengigil badan. Makan pun tak lalu. Ya Allah baru tahu pengorbanan seorang ibu😭😭😭😭

saya stress sebab kerja banyak dekat office. boss expect kerja macam orang yg tak mengandung. nak kejar KPI dengn keje sentiasa tak pernah habis 😢🤧

2y ago

Sama sis. Sampai satu tahap baby kurang gerak. Terus half day and ke emergency tapi Alhamdulillah baby okay. Boss tak tanya pun keadaan saya and baby. Dia siap tambah task lagi. Bila nak request WFH sbb kerja banyak gunakan PC je dia taknak bagi. Awal2 pregnancy pun ada masalah sikit so mintak la wfh. Dia tak bagi. Dia memang tak kisah if anything happen to my baby.

biasa2 ja.. ade masa bad mood.. semua tak kena.. suami buat salah kecik pon boleh jadi gaduh.. ada masa okay sangat... ada masa nak manja2 ja.

saya ade panic attack dan anxiety disorder.. awal awal dia hilang kejap.. nak dkt dkt beranak ni dia dtg mai balik.. so nk kne byk tenang

Stress ngan suami di rumah yang buat tak tau jer pasal persiapan baby & bos yang semacam xmo paham keadaan org ngandung 😓

tak ok...awal kehamilan kena morning sickness...selalu muntah dan pening kepala...dah masuk 7 bulan selalu menangis...sensitif...

3y ago

same saye sis.. sensitif sgt.. suami terkuat ckp pun saye trs nangis.. padahal suami x bermksd mrh pun..

rasa pening sbb anak hyper..plus ayah meninggal..dan covid..baby keluar muncung je muka haha

diawal kehamilan, kandungan gula dalam darah terlalu tinggi & gangguan kesihatan yg teruk.

all going smooth..no morning sickness,overall everything ok.x sabar tunggu baby keluar😇