Setuju atau tidak: Mengidam waktu hamil perlu diikuti!

Voice your Opinion
Setuju!
Tidak setuju

677 respon

16 Balas

Tak berani utk memilih 😅. Sbb lain perempuan mengandung, lain ragam. So far alhamdulillah. Takde mengidam yg pelik-2. Kalau teringin pun benda-2 yg lama tak mkan je. Cuma pada yg mengidam, biar lah sesuatu yg muhasabah & senang didapati. Jngn nak mkan atau mintak yg pelik-2 pulakk 🤣.

yg pelik2 sangat sampai bende haram pon nak jd bahan ngidam x payah ikut kan ... tu namanya nak cari pasal...😂😂 ngidam bende2 biasa je ok la... yg senang dapat... alhamdulillah setakat ni semua senang dapat ..

Mgidam, tp xtentu apa mknan. Mau yg masin2, pedas mcm maggi kari, burger mekdi 😅😅😅 yg benda2 manis msa awal2 3-4mgu ari tu ja. skrg xpandang menda manis2

Enthla setakat ni kalau mngidam pun , masak sndiri je sbb puas hati dri mkn dekt luar tk sedap

5mo ago

ni sye setuju sllu suami yng akn mskkn

Ikut je la selagi mampu. Masa takmengandung pun ada jugak ngidam kan?🫢

janji tidak melanggar syariat, undang-undang & menyakiti makhluk Allah.. insyaAllah

ikut je selagi perkara yg di idam itu tidak haram disisi hukum Islam🥰

kalau makanan tu berbahaya atau tak sihat, saya ignore je haha

Selagi mengidam tu masih logic ha ikut je la 🤣🤣

asalkan rasa mengidam sesuatu tu hilang😅