Jika anda mengunakan korset selepas bersalin, tujuan penggunaan adalah untuk? Anda boleh pilih lebih dari satu

Select multiple options
Turun berat badan
Sokongan badan belakang
Menyokong pemulihan rahim
Semua orang pakai, jadi saya pun pakai
Saya tidak menggunakan korset
Saya tidak tahu apa itu korset

743 respon

6 Balas

Tidak menggunakannya selepas bersalin sbb tak selesa guna bengkung, apa lg korset kan. Just buat senaman kegel dan slow walk untuk ketatkan bahagian pelvis. 5 bulan lebih baru tak rasa longgar, jalan pun stabil.

sy pakai bengkung. ikat ketat area tulang punggung tu. sbb sy pernah rasa sakit sgt² dkt ari². yelah ingat dh sihat,keluar p kk,turun naik tangga. bila dh pakai bengkung betul²,baru kurang sakitnya

xpakai xda perut buncit pun tapi nak pakai jugak SBB nak cantik Kan lagi badan tapi xpakai sebab sakit kalau pakai gatal2 jugak

memudahkan pergerakan. sokong bahagian rahim. takda la jalan dgn perut mengelebeh

sokong badan belakang dgn pemulihan rahim

Shape badan tapi tak pakai sangat pun