Minum air soya sewaktu mengandung boleh putihkan kulit bayi. Fakta atau mitos?
Voice your Opinion
Fakta
Mitos

9962 respon

41 Balas

mitos. masa mengandung anak sulung, setiap hari saya minum susu dan air soya. kulit baby sawo matang hingga sekarang umurnya 14 tahun

Bole buat bacaan buah pinggang tinggi..kawan saya baru alami..sebb die kerap minum air soya..

aritu i makan mee goreng nenek i ckp mkn benda hitam nnti anak kulit gelap. Lps tu i ckp anak i ikut kulit i la cerah 🤣

2y ago

saya time pregnant b4 neh suka minum kopi o kaw² hari² mesti minum 1 cawan .. alhamdulillah ank lahir gebu gebas ..

dah mak bapak kulit gelap xkn ank plak putih melepak stakat mnum soya je.. da prna try buat ank kdua... xputh pun

Mak sya dlu consume air soya msa pregnant dkt sya,sb kan tu kulit sgt sensitif

2y ago

Ini betul

sy mnum soya alhamdulilah ank sy putih melepk wlwpun mak ayh kulit tk cerah.. tp mnum tk kerap..

my mom consume it...kesannya pd sy..i have eczema..dry skin & other skin problem...

xpasti..ank sulung mmg sy suka mnum soyå..bile ank kluar kulìt mmg putih merah..

2y ago

Sis minum soya brand apa ye.. soya kotak ke

Mitos, ada yg cakap jd gelap sbb kicap kn diperbuat dari soya 😂

Pregnant ank 2nd, kerap minum soya hasilnya kulit anak sensitif