Ibu, pernah atau tidak sewaktu mengandung anda makan mee segera pedas?
Voice your Opinion
Selalu sangat
Pernah, tidak selalu
Tidak pernah

3293 respon

23 Balas

2,3 kli jgk..tekak rse nk mkn pds ² je🥺 time tu ..lps tu minum air ..smpai nk muntah 😂 sbb kyg sgt..plus pedas..skrg meggi pon tk mkn..hritu je rse skli rse sikit je ..sesuap dua..sbb tringin sgt🥺..ni trimester 3 dh🥺ade 58 hri lg 🥺❤️doakan sy smga diprmudhkn urusan mlhirkn bby nnti ye🥰

1 trimestr kerap , pstu pindh rumh da jarang mkn, tpi klw balik kmpg sllu mkn hasil hasutan adik , klw blk umh mk mertue pon sllu mkn , tpi klw ddk umah sndri laki mlas layan tak elok katenye , nasib bby x de ppe , da nk msok 3 tahon buln 6 ni

Pernah, tapi tak selalu. Saya pergi makan di Mr. Dakgalbi. Tapi tak pedas mana pun compared to mee segera yg dalam paket tu. Yg dalam paket tu saya tak makan masa pregnant

Post reply imageGIF

selalu sngt..sbb sy memang suka pedas.. lgi2 bila mengandung jadi lgi nk mkn..Allahamdulillah tkde effct dkt baby dan baby lahir dengan sihat

husband xbg..esp yg jnis mcmni ...tkut kalau trlmpau pedas effect pd bby dlm kandungn serta blh kena ciritbirit..

sebelum mengandung pun xpernah makan. xsuka makan pedas2 gini. bikin pening kepala 😆

Masa prege memang suka mkn pedas, mengidam mkan mee sup saja.. Terutama Tom Yam..

masa bru bbrapa week pregnant je lps tu lgsung xblh mkn pedas mcm laki sye 😂

pernah sbb teringin, makan sikit je. tapi mak aih sakit peruttt

tak..sebab tak dpt mkn pdas masa mngandung 😂