Sejak mengandung ni, bangun je tidur terus lapar sangat!

Select multiple options
Betul, lapar dia tak boleh bawa bincang
Tak perasan pula
Tidak, tak rasa lapar sangat

2077 respon

23 Balas

perut dah full tapi mulut still nak ngunyah 😭 naik 1kg je terus minum air gula. skrg kena dtg klinik selang sehari utk check hb dgn urine. sebulan sampai 4kg naik 😭

4mo ago

wow. sy ni naik trimester ke3 baru berat naik. tu pun xketara sgt la. kadang naik 0.8 gram 😅 susah betul nak naikkan berat

biasa je.. tapi..bila time lapar dia sampai...tak.boleh bincang..lapar nau2.. gigil rase..🤣🤣..dulu..makan berat sari 2 kali je.. pagi n b4 mageb..skrg.. kene pagi tengahari n b4 mageb..

masa 2nd trimester mmg lapar3. x control gula baby berat dr sepatutnya. skrg on diet control utk 3rd trimester. berat maintain + baby pn sesuai dgn EFW. Apa2 kena control. Xboleh ikutkn sgt tekak & nafsu.

saya masa awal pregnant keje muntah2 tp berat naik 2kg. dh second trimester mkn byk gk tp naik 700gram je. haha. hopefully maintain la naik x byk. sbb obesiti. hehe. nnti kena pantang betul2. huhu

bangun pagi auto perut lapar yg xleh bawak bincang..cmna pon nk kna jamah jugak sikit..😅 mulut qasa nak ngunyah ja..mkn xteqa mana pun..dapat semulut dua jdi la..haha..

dah masuk 15week nie bile dtg rasa lapar mmg xblh nk bawa bincang .. klu xmkn terus masuk angin , agaknya baby merajuk bila lapo ibu xnk cepat mkn 🤭🤭

First & secone checkup naik 1kg je so ingat okay je la. 3rd checkup naik 4kg nurse pun terkejut 😂😂 Selera makan tu tak boleh bawa bincang asyik lapar je

Lapar tu biasa2 je.. Cuma kne kerap makan.. Sbb perut asyk bloated.. Doc suggest kne kerap makan... Kalau tak mmg mcm gendang perut.. Skrg 13w

Lapar tapi tak tahu nk makan apa. Nak masuk 9weeks still tak ada selere. Berat badan makin turun. Makan muntah makan muntah

bukan lapar, tapi mulut rasa nak mengunyah je. lepas makan and makan lagi. bukan sebab lapar tapi sebab nak mengunyah