Ketam

Mengandung kali ni mmg selera makan ketam. Tp xlar byk.. Tp bila baca review2 kata ketam xelok dimakan.. Risau plak.. Semoga kandungan ini selamat dan dipermudahkan.. Betul ke xboleh makan ketam..

10 Balas

klu dah mengidam itu boleh mkn sikit..org2 tua ckp ketam itu panas nanti kita mkn berlebihan kita sakit bawah perut...tapi start pregnancy ini I dah mkn ketam 3 Kali tapi dgn kuantiti yg sikit tapi OK laq takde masalaq...15weeks 6 days...

4y ago

jgn Risau yea sister...

Xbleh mkn ketam ke? Baru tau.. Sy mase awal2 baru pregnant pegi rumah mil ade masak ketam.. Sy mkn ketam dgn penuh selera mil xde ckp ape2 plak.. Hehe skng alhamdulillah dah 19w..

4y ago

Alhamdulillah..

Sama mcm saya.. mengidammm nak makan ketam, udang sotong xmau plak. Siap g kedai, order special ketam utk makbuyong. Skrg dah xnak dah😆

Teringin juga makan ketam selalu terliur 🤤 tapi bila baca ketam antara seafood yang mengandungi mercury tinggi. Jadi tahan jelah..

4y ago

Insyallah sis.. Terima kasih byk2..

Hahahha. Sy 1st trimester kena bulan puasa. Dia punya hari2 nk mkn takoyaki sotong🤣🤣 Skrg cemuih xmau da

alamak.. sy start 4 bln kemain makan ketam..siap ratah lagi.. bru smlm mintak mak sy buatkan ketam.. dap 😋😋

4y ago

btul3.. yg penting positif dan pikir yg baik2 je.. 😊😊

Sya msa pregnant byk kali mkn seafood. Selamat melahirkan 5bulan lalu 😅 Takda apa2 masalah....

4y ago

Alhamdulillah

Boleh makan ketam!? Saya belum berani nak cuba dengar2 ketam tak baik utk kandungan

4y ago

So better not sis..

Mmg xbole sis. Xingt sbb apa. Cer google

4y ago

Ada yg ckp xboleh..

Aminnn. Yup kurangkan sis