Banyak menangis sewaktu mengandung mempengaruhi emosi sedih pada bayi. Betul atau tidak?
Voice your Opinion
Ya
Tidak
Lain-lain (sila nyatakan)

9971 respon

34 Balas

Pengalaman ank first sy, slalu kecewa murung tekanan sbb suami xbkeje, dr awal smpi bsalin xprepair nk bsalin. Bila lahir je dia slalu nagis smpai la 2tahun. Org nya mmg cengeng. Ke2 sy happy good lucky, anak xtkut org, peramah senang jaga. Ke3 sy biasa sbb bkerja, kdang2 sedih sbb rumahtangga bergolak effect anak ada time dia meragam nk ngis je ada time dia ok. Yg ke4 dgan suami baru.. Happy so good lucky effect kat anak senang siang mlm jaga. Xmeragam langsung. Tp ada sifat pemarah sikit sbb msa sa pregnant sy suka mrah2 kakak2 abg dia(jadi naga tiap hari) 😂 Ke5 happy good lucky jugak, xtau apa effect dgan ank bakal lahir nanti sbb sy yg cengeng.. Benda happy pn blh sedih, dpt mkanan sedap pn sedih.

tgh pregnant ank pertama.. sblum pregnant sy jenis kuat semangat.. klau bnda remeh temeh ni ssh nk menangis.. tp sejak pregnant ni rasa diri lain sgt.. manja sgt2..dan mudah terasa.. asyik menitis je air mata ni.. kdg2 sy sndri rasa menyampah dgn perangai sy yg mdh merajuk.. dh cuba untuk control.. tp xjadi jgk.. mudh sgt trasa dgn suami.. suami pun perasan perubahan pda diri sy.. bila buat detail scan mggu lepas.. dr bgthu anak perempuan.. mgkin bawaan bby kot.. huhu

skrg pregnant anak first , sy kuat nangis kuat merajuk . kne tinggal kejap je suami pegi kedai beli rokok pun sy nangis , pegi jumpa kwn kjp pun sy nangis , birthday sy suami tk bagi hadiah pun nangis , tak wish awal pun nangis . kadang2 rasa meluat dgn diri sendiri kenapa la asyik nk nangis je padahal diri sebenarnya hati kental mmg payah nk nangis bnde2 remeh ni . 😂 kira anak laki ke pompuan ek kalau gembeng gini 😂

3y ago

sama la kta sis .. klau boleh mau bkepit ngan suami 24jam sja kan 😂.

ye betul tu... dlu masa sy mengandung anak first hari2 nangis sebab masalah banyak time tuu, ngn keadaan sekeliling, ngn shubend... skg anak dah 4tahun hati tisu gila.. kita marah sikit nangis, sikit2 taching alahaiii x padan ngn lelaki ... skg pegnnt anak nom 2 ceria, selalu gurau2 ngn shubend, hati senang laa katakan.. harap2 baby lam perut ni, harap x macam abg dia laa..hehehhh

masa mengandung anak pertama, mak mertua marah saya bunting pelamin. setiap bulan balik kampung mesti dia cuba buat sesuatu nak bagi kandungan gugur sampai saya tumpah darah. suami serba salah bila tengok saya menangis dan stress. sudahnya suami bawa adik2 saya teman setiap kali balik kampung suami. sekarang anak perempuan saya berumur 14 tahun. dia mudah stress dan sensitif.

pregnant ank girl dlu kuat tacing...asyk mnangis je,klo suami buat xpduli lg la cpt trasa hti..kejap2 sentap..mmg sensitive btul dlu..xdpt mkn ape yg nk,msti nangis..skg Ni prgnt xtau lg boy or girl..tp mmg hati keras..suami xlyn pun xde Hal..hahaha..dlu pantang kne tinggal mulaa nk mrajuk..skg bolayan laa...mcm xkisah dh..hehe

Dr pengalaman saya mengandung..anak lelaki selalu sedih nk menagis je kalau apa2 menyentuh perasaan..jadinya bila anak lahir sampai dh 13 tahun skrg ni sifat dia selalu touching..berbeza anak perempuan plak jd garang dan lasak..skg ni pregnant anak yg ke 4 sama mcm mengandungkan abg dia dulu..sikit2 nk touching..😬

3y ago

hahaha adui cam sama .. tp yes dah scan is a boy.. mcm betul je noura cakap

xsure sejauh mana sebab pregnant time covid mmg sgt challenging. mmg ada nangis, sbb ahli keluarga juga ada yg terjangkit. tapi tetap doa yg baik baik kepada allah, moga allah lindungi, cakap mmg senang mcm type je tp hanya itu yg mampu sy buat selain dr kata kata husband yg sgt positive

ya..dulu sy selalu nangis. kecik hati dgn husband. anak skrg umur dah 5 tahun..mmg jenis manje kuat nangis..tp pregnant skrg sy xde nangis² bahagia..harap anak yg ni x mcm kakak dia..kita tengok nanti ada perbezaan tak hehe..

Waktu mngandung ni sngat sngat mudah terasa n sedih . Tnguk pemgemis minta sedekah pun boleh ngis . Lpastu dngar kisah buang anak lah budak kecik meningal pun sedih . Semua sedihh . Esmosi sngat