Adakah anda benarkan sesiapa mencium bayi anda?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

5651 respon

25 Balas

maaf,saya sejenis ibu yg tak suka org suka² peluk cium anak saya. lagi² bila masa baby,tolonglah..jangan suka² buat macam tu. ape² jadi mak bapak budak yg tanggung. bukan org lain. dan lagi,paling tak suka bila org suka² amik anak kita,astu buat budak tu sampai menangis. elok² anak ddk diam jadi menangis. hello,ingat ibu yg ada anak kecik ni tak penat ke? peel yg macam buragas tu kalau boleh tak payah sebok nak pegang anak org. walau kau suka budak macam mana pun,tolonglah jangan suka² buat macam tu. entah² mak budak tu baru je nak rehat sekejap,tup² kau datang amik anak dia buat sampai menangis. boleh emosi layan manusia macam tu!

mestilaa tak bagi..even sepupu nk kiss pn x bagi..byk virus n baby mudah kne jangkit..memang ada yg tak selesa dgn care sy tapi untuk kebaikkan anak sy buat tak kisah je

Org yg kita knl xpela..mne bole sesiapa...itupon yg knl kne tapis jgk..mrokok,pkai gincu tebal2.bw lari jauh2..

Terlalu byk kes melibatkan masalah kesihatan pada bayi. sy hanya izinkan org yg benar-benar rapat, sihat dan bersih je untuk cium baby.

If family sy bg je cium.. Anak branak pon sy bg.. Org luar kdg2 maen cium je.. Xkn sy nk larang.. Ap plak kate diorg.. X manis kn

Tkut ank dpt infection..esp bby doc pn pesan jgn sesekali bg..nk2 ank sy sblm ni lahir prem..lg nk kne alert n jg btl2

Bukan semudah itu jika seseorang itu tidak dikenali tambah lg dlm penularan virus sekarang ni

untuk tak menyinggung perasaan org sya biarkn jak.tp lpas tu sya lap bersih2 😂

sekiranya kita rasa orang tu tanganya bersih dan tak batuk/selsema🙏

Abah dea sndri pn suh siap2 bersih mandi dlu bru allowed 😂