Pada pendapat anda, apakah kaedah terbaik untuk mencegah Chickenpox?

Voice your Opinion
Tiada apa-apa, hanya dijangkiti dan mempunyai imuniti semula jadi
Jauhi individu yang dijangkiti
Amalkan kebersihan yang baik dan kerap mencuci tangan
Dapatkan vaksinasi Chickenpox
Lain-lain (Sila komen)

496 respon

12 Balas

amalkan kebersihan yang baik dan kerap cuci tangan serta jauhi individu yang dijangkiti. Boleh juga ikhtiar dapatkan vaksinasi chickenpox

biasanya semua orang akan dijangkiti, cuma cepat atau lambat, kesembuhan bergantung pada antibodi badan.

dah pnah kena waktu tu umur 17th last skolah tgkatn 5😅... Alhamdulillah la xtruk sngt...

Amalkan kebersihan dan jangan kongsi barang sesiapa yang menjangkiti

baru je dpt bebrpa bulan lepas. tgah mengandung time tu. redha je..

kne masa rahun 2018.. mse tu preggy ank sulung bru 7w

belum, skrg dh 28thun... seram jugak

kena tahun 2000 umur 6 tahun 🤣

sudah sewaktu sekolah rendah

Ada ya vaksin chickenpox?