Mudah berpeluh

Memang time pregnant ni mudah berpeluh ? Baru trimester ke2 tp kerap bpeluh, normal ka? First pregnancy sbb tu kurang arif semua perubahan yg d alami

11 Balas

Normal sis sbb dlm badan kita ada baby jadi haba badan akan bertambah 2 kali ganda dari biasa. Bila baby lagi nak membesarvlagi akan kerap berpeluh, tambah2 lagi kalau si ibu mmg sblm preggy lagi dah kuat berpeluh lagi la 3 ke 4 kali ganda rasa panas tu.

4y ago

Kan...setuju sgt.sb tgh alami ny

Ya sy sdg mengalaminya. Panas sgt tmbh dgn cuaca skrg. Haritu duduk bersembang pun, kita berpeluh basah dahi. Org lain rilek je kene panas 😅

Saya pun berpeluh2. Menjejeh-jejeh peluh bawah breast and celah kelangkang. Rimas betul. Sekarang sebelum tidur pasang air cond dulu.

4y ago

Kan, dalam aircond pun kadang masih bpeluh jg😂

Sy dh third trimester, tido dlm aircon pun berpeluh sis😥xtau lah nk buat mcmana,bgun je tido mesti berpeluh2

Saya bekerja duk dpn kipas pon leh berpeluh . Mlm jangan ckp . Letak kipass dekat2 badan . X tahan panasssss berpeluh 😂

4y ago

Tak boleh jauh dr kipas haha

Haha... Saya pun sama.. Even bukak kipas n aircond pun.. Still berpeluh..tambah² tang leher... Mmg berpeluh sokmo😆

4y ago

Haha sama la, bahagian leher yg kerap bpeluh

Sy masuk ttimester ke3 ni kuat sgt berpeluh huhu,,pastu mudah penat x blh berdiri lama2

4y ago

Sama la

Normal sis...sy pun baru 1st trimester...mmg badan rasa panas lain macam je...

4y ago

Sama cm sy..br 6w,kemain bpeluh skrg huu

Sama sis saya kalau lepas dari kipas memang berpeluh

Sy jenis tak peluh sgt tp lepas pregnant macam hujan dah

4y ago

Kan, rasa panas semacam walaupun x buat apa2 kdg..