Memyusu badan

Memang kalau menyusu badan ni cepat ngantuk ya dan mula umur baby berapa ya menyusu baring.

11 Balas

Ya sebab bila kita menyusu kita berada dalam relax mode. Ada satu hormon yang dikeluarkan. Hormon tu yang buat kita rasa relax. Maaf, saya lupa apa nama hormon tu. Mungkin ada mommy lain yang tahu. Seawal baby berusia 1 hari dah boleh. In fact ada banyak sebenarnya posisi penyusuan ni. Awak try&error mana yang awak dan baby selesa 😊 Macam saya, first day kat hospital dah menyusu secara baring.

7mo ago

hormon melatonin kot sis . hehe