cepat dahaga/lapar

Hai mommies sekalian. Nak tanya sikit. Bayi saya menyusu badan(fully bf).. kenapa yerr, baby menyusu badan kita cepat lapar? Dan 1 lagi, betulkah kalau baby full bf berat badan kita akan turun?

5 Balas

Ye kalau fully bf yang sebetulnya akan cepat kurus sebab kadar metabolism badan jadi tinggi. Saya fully bf sekarang Alhamdulillah berat turun & maintain. Walaupun sampai malam makan. Hehe.

mmg cepat lapar dan dahaga sbb kita kena hasilakn breastmilk. turun berat badan tu 🤔 saya tak rasa berat saya turun, maube depends dgn org sbb saya mmg cepat lapar

Mmg lapar.. Dahaga tu jgn ckp laaa.. Kerap sgt. Minum air, klau dah mkn nasi tu lpastu kunyah2 pulak 😆 tp berat maintain..normal sis

Yes, sangat lapar and dahagaa. Berat dapatlah kurang 2kg dari berat before bersalin

nurse sy kata mmg akn jd mcm tu.sbb bby akn ambik zat2 dr bdn kita.