Banyak tidur

Memang kalau da 34 weeks ni, asyik tidur je kee... Da kalah baby bru lhir.. normal ke asyik tdur, mlas biat ap ap.. takut plk asyik tdur jeeee

23 Balas

normal..jika rs penat ngntuk ms pregnant..puan tido je..jnji sebelum tu dah ada buat exercise berjalan gerakkan badan sikit bg kendurkan urat yg tegang dan bg aliran darah brjln dgn baik..lepas tu rs ngantuk tido je...sy dlu ms pregnant pun mcmtu...mak sy dlu pesan jnji pg lepas bangun subuh tu ada buat pergerakkan sikit jalan2 dlm rumah gerakkan bdn jgn tido je katanya..tp tula..kita ngantuk..kita tdo je🤭✌🏻dia punya mngntuk tu xleh bwk bincang..hehehe

saya dari awal pregnant kena bedrest. so krja tidur jala. mak masakkan.. krja rumah suami uruskan. sampai 6bulan dh ok saya buat sikit2 krja rumah sampai sekarang. tapi still tidur diutamakan... bgn subuh dh breakfast husband pun dh p krja saya tdur balik. sb husband balik lunch saya bgn masak. pastu petang kalau penat saya Lena lagi.. mlm pun pukul 12lebih dh ngantok. tidur lagi.. 🤣

sy pun mcm tu..asyik nak tido je. kalau kat tempat keje, kdg dah aktif pun still rasa mengantuk giler².. kene jgk tido dlm 5-10 minit camtu. Tapi ade org tua² cakap kalau ibu mengandung asyik tido je, anak bakal jadi lembap slow² camtu.. yeke? 🤔😅

haha..dont worry..mmg begitu lagi2.kita sedang berbadan duaa .tenaga dikongsi bersama..saya pon balik kerja mmg cari katil je kerja saya..even waktu rehat pi tidoq dulu..ujung2 baru bekejar nk solat dan makan..berat66

Saya pun da masuk 33 weeks ni bdn mcm lesu ja, asyik nak tidur kalau siang mlm awal rasa ngantuk tapi nt bila dah terjaga susahnya nak lelap balik, tu yg lepas subuh rasa nak tidur, tgahari, ptg ngantuk ja rasa 😅.

sama lh dgn sy...pgi klu dh bngn tu ye bngn dulu lh masak dulu utk mkn tngh hri dh settle semua smbng tdo smpi ptg😅...nnty mlm pukul 10 mlm bru tdo blik...tu jelh rutin harian kita sebagai ibu mengandung ni ha

sy spnjg pregnant kerap rehat kerap tidur.. nk masak xboleh sgt sbb alahan. selagi boleh tidur,tidur je sis. nnti anak dah kluar, xkn dpt tidur yg setenang mcm tidur sbelum ada anak😂

2y ago

ye wak. sy dulu asyik tidur sampai merajuk suami nak ajak keluar x boleh. tapi nak buat mcm mn mata ni mcm kene gam. mandi pun malas ms preggy. haha

Sy skrg 36w asyik tido juga 🙄 lepas subuh tido bgun breakfast pkl 9/10 sambung tido pula lepas zohor bangun nk asar 😵‍💫 malam tk boleh tido, tido la selagi boleh tido dgn nikmat 🥰

sama la sis asyik nak tido @ baring je. kira kawan baik la dgn katil ni 🤣 nk buat keja apa ikot time mood rajin oklaa, klau mood malas jgn ckp apa laa kang sentappp

Nak tnya momy2 klau tdur siang, mcmna nk kira gerakan bby ye. Sy kdg kul 9 tu munggu gerak ngtok sgt kdg terbbaas. Ptg jd lmbt nk ckup gerakan sbb dh tbabas tdo. Huhu

2y ago

saya akan kira setiap 1jam satu gerakan.. so kalau saya tidur, biasanya dalam pukul 6-7 dah cukup 10gerakan .. tapi biasanya dlaam satu jam tu lebih dari 1 gerakan